USA narkopolitseiniku mõrvanud Narcose parun arreteeriti Mehhikos

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Rafael Caro Quintero vahistamine.
Rafael Caro Quintero vahistamine. Foto: Kuvatõmmis videost

Mehhiko arreteeris reedel kurikuulsa narkoparun Rafael Caro Quintero, kes mõisteti 1985. aastal süüdi USA narkopolitseiniku piinamises ja mõrvas, teatab Mehhiko merevägi.

Valge Maja on narkoparuni Quintero vahistamist oodanud pikisilmi. Administratsiooni Ladina-Ameerika ekspert Juan Gonzalez kommenteeris reedest vahistamist Twitteris, öeldes: «See on suur asi!»

USA peaprokurör Merrick Garland ütles reedel, et eesmärk on Quintero viivitamatult USA-le üle anda. Mees oli Guadalajara narkokartelli üks asutajatest ja 1980. aastatel oli kartell Ladina-Ameerika mõjukaim narkokaubanduse organisatsioon, vahendab Helsingin Sanomat.

Quintero veetis 28 aastat vanglas USA narkoohvitseri mõrva eest. Mõrv pingestas lausa USA ja Mehhiko suhteid ning seda kajastati isegi ülipopulaarses Netflixi sarjas «Narcos: Mexico.»

Narkoparun vabastati 2013. aastal ja väidetavalt naasis ta kiiresti narkoäri juurde. «See on tõenäoliselt üks olulisemaid vahistamisi DEA jaoks viimase kümnendi jooksul,»  ütles endine DEA rahvusvaheliste operatsioonide juht Mike Vigil.

Mehhiko loodeosas hukkus reedel aga sõjaväehelikopteri allakukkumisel 14 inimest. Ametivõimude teatel ei usuta, et õnnetus on seotud samal päeval toimunud narkoparuni kinnipidamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles