LUGEJA FOTOD ⟩ Haapsalus kassi alla ajanud autojuht andis endast kõik, et looma elu päästa (1)

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Haapsalus auto alla jäänud kass.
Haapsalus auto alla jäänud kass. Foto: Erakogu

Reedel kella kümne paiku õhtul juhtus Haapsalus õnnetus, kus Rannarootsi keskuse ees suurel maanteel jäi auto alla armas kiisu. Kassile andsid kohapeal lisaks autojuhile abi vabatahtlik meesterahvas, politsei ning Loomapäästegrupp.

Reede õhtul veidi peale kümmet saatis lugeja meile fotod sellest, kuidas politsei on Haapsalus Rannarootsi keskuse ees oleval maanteel osaliselt liikluse kinni pannud.

«Esialgu mõtlesin, et mingi plekimõlkimine, sest mitu autot oli tee ääres. Hiljem nägin ühe auto ees pisikest karvast asja, mida esialgu tuvastada ei suutnud, ja tema ümber sagisid inimesed,» kirjeldab lugeja vaatepilti.

Hiljem aga selgus, et tegu oli armsa kodukassiga, kes oli autolt löögi saanud, kuid elumärkidega. Just seetõttu oligi looma ümber palju sagimist. Kass tõsteti ettevaatlikult läbipaistvasse kasti.

Hiljem lisas Loomapäästegrupp Facebooki sündmuse kohta postituse.

Elu24 uuris Loomapäästegrupi Läänemaa koordinaatorilt Terje Parralt, kuidas kiisuke on öö üle elanud, kuid kurvastusega pidi ta meile teatama, et loom on kahjuks siit ilmast lahkunud.

«Viisin kiisu kliinikusse, andsin ka loa erakorraliseks operatsiooniks, aga hommikul helistati mulle ning anti teada, et kiisu lahkus. Omanik pole siiani endast teada andnud. Arve tuleb kindlasti krõbe, aga kõik see loomakest kahjuks ei päästnud,» rääkis Parra.

Parra ütles, et pidi kassi päästmise pärast isegi kiirust ületama, et Tallinnast vastu tuleva autoni kiiremini jõuda. Sõidu pidas kass kenasti vastu, kuid tema seesmised vigastused olid kahjuks liiga rängad.

«Autojuht oli aga väga hooliv ja kiitus talle. Kiisu karbis, kate peal, et ei tekiks alajahtumist. Aitas tõsta, väga tubli,» kiidab naine autojuhti, kes jäi kohe kassi abistama, mitte ei sõitnud tuimalt edasi, mis kahjuks olevat üsnagi tavapärane.

Ka lugeja kinnitab, et on tihti märganud hoolimatuid autojuhte, kellel on ükskõik, millises seisundis loom teele või tee äärde maha jääb.

«Kõik loomad, kes mahuvad auto alt läbi, nende pärast hoogu maha ei võeta. See on tüüpiline mentaliteet, mida sisendatakse ka uutele autojuhtidele. See, kas loom on veel elus ja teda saaks päästa, ei huvita kedagi,» toob lugeja näite igapäevaelust ning kiidab Haapsalu autojuhti.

Tähelepanu väärib ka asjaolu, et kassile tõttas appi mööda sõitnud mees, kes kohe auto ringi keeras ning teel end vaevaliselt liigutanud kassi aitama läks. Just see kangelaslik mees oli perega valmis kiisukest ka endale võtma, kui loom oleks ellu jäänud ning omanik poleks välja ilmunud.

Haapsalus auto alla jäänud kass.
Haapsalus auto alla jäänud kass. Foto: Erakogu
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles