Peterburi meedia: Venemaa on avanud piiri Soomega, kuid seda ületada endiselt ei saa

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Soome-Venemaa piiriala
Soome-Venemaa piiriala Foto: Wikipedia.org

Helsingin Sanomat vahendab, et Venemaa tühistas koroonaviiruse pandeemiast tulenevad reisipiirangud Soome piiril, kuid venelaste sõnul pole neil endiselt võimalik piiri ületada.

Venemaa riiklik uudisteagentuur Tass teatas reedel veidi pärast südaööd, et Venemaa peaminister Mihhail Mišustin allkirjastas koroonapiirangute tühistamise otsuse seoses Soome piiri ületamisega.

Selle kohta pole aga ametlikku dokumenti avaldatud ning mitmed venelased on öelnud, et vaatamata otsusele pole neil seni õnnestunud Soome piiri ületada, kirjutab Peterburi kohalik leht Fontanka.

Vene piirivõimud olid Venemaal vähemalt ühele Soome piiri ületamist ootavale turistile öelnud, et vähemalt laupäevani ei lubata kedagi üle piiri. Võimude sõnul ei tohi nad kedagi üle piiri lasta enne, kui ametlik dokument on nendeni jõudnud.

Soome kaotas koroonapiirangud juba juuli alguses ning venelastelt ei nõuta piiril enam vaktsineerimistõendit. Ka koroonatesti ei ole vaja enam teha. Siiski on Venemaa piiranud oma kodanike riigist lahkumist.

Teave koroonapiirangute kaotamise kohta pani ka soomlased viisat taotlema. Imatra viisakeskuse ettevõtja Raine Rita ütles, et avaldusi hakkas tulema kohe, kui uudis piirangute tühistamisest teatavaks sai. Tema arusaama järgi läheks enamik viisa taotlejatest Venemaale tankima.

Venemaa valitsuse kodulehelt leitava info kohaselt nõutakse Venemaale reisimiseks endiselt negatiivset koroonatesti. Facebookis Venemaa tankimisgrupis räägivad paljud, et sellist asja pole piiril ammu küsitud.

Soome piirivalve ootab Soome idapiiril piiriületuste olulist suurenemist juba järgmisel nädalavahetusel. Soomlased lähevad eeldatavasti idanaabri juurde odavamat kütust otsima.

Piirivalve andmetel oli aasta alguses liiklus idapiiril umbes kümme protsenti sellest, mis oli enne koroonaajastut. Juunist juulini oli idapiiri iganädalaste ületuste kasv 25 protsendi ringis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles