Paapua Uus-Guinea kinokülastajatel palutakse granaadid maha jätta

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paapua Uus-Guinea kinokülastajatel palutakse granaadid maha jätta
Paapua Uus-Guinea kinokülastajatel palutakse granaadid maha jätta Foto: SCANPIX

Vaikses ookeanis asuvas saareriigis Paapua Uus-Guineas avati esimene nüüdisaegne kinokompleks.

Selle omanikud kehtestasid reeglid, et pähklikoori ei tohi põrandale loopida ning käsigranaadid tuleb maha jätta, kirjutab The Telegraph.

Kolme kinosaaliga Paradise Cinema on esimene, mis selle riigi kuritegevuse poolest tuntud pealinnas Port Moresbys üle 20 aasta avatud on.

Kinokülastajad peavad läbima metalliotsija ning näitama, mis neil kotis on. Kinno on üles riputatud 14 punktist koosnev kinokülastaja meelespea.

Lisaks sellele, et seansi ajaks tuleb mobiiltelefonid välja lülitada, on ka silt: «Relvad (kaasa arvatud noad, teravad objektid, granaadid jne) ei ole kinokompleksis lubatud».

Uue kino rajamise taga oleva firma esindaja Adrian Au sõnul kehtestati karmid reeglid, et kinos ei vandaalitsetaks.

«Vaipkatte lõikumine, graffiti, pähklikoorte viskamine põrandale ja samalaadsed asjad on keelatud. Tegemist on uue ja ilusa kinoga ja me loodame, et see kultuuripaik jääbki ilusaks ja puhtaks. Tahame pakkuda kvaliteeti nii mugavuse, puhtuse kui filmide näol,» selgitas Au.

Paapua Uus-Guinea oli kuni 1975. aastani Austraalia asumaa. Juba 1960. aastatel rajati Port Morsebysse kino, kuid uus kinosid vahepeal ei avatud. Seda nii õhtuse liikumiskeelu kui ka televisiooni populaarsuse tõttu.

Uues kinokompleksis saab näha ka 3D filme. Pileti hind on kümne dollari ümber, mis on selles riigi keskmisest päevapalgast suurem.

«Meie kino on suunatud keskmisest kõrgemat palka saavale elanikkonnale. Edaspidi otsime võimalusi, kuidas kinoelamust võimaldada ka madalama palga saajatele,» jätkas esindaja.

Paapua Uus-Guinea elanikkond on võrdlemisi noor – riigi seitsmest miljonist elanikust 40 protsenti on alla 15-aastased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles