Lauri Pedaja sihib maailmarekordit: lähme ikka täispangale, võit või mitte midagi!

Elu24
Copy
Lauri Pedaja
Lauri Pedaja Foto: Konstantin Sednev

Augusti lõpus leiab Tallinnas aset maailmakuulus Red Bull Lennupäev, kus osaleb ka Lauri Pedaja. «Me lähme ikka täispangale – lend tuleb kas napilt alla maailmarekordi või siis kõvasti üle!» on näitleja enesekindel. 

27. augustil toimub Tallinnas Admiraliteedi basseini juures maailmakuulus Red Bull Lennupäev, kus osaleb sel aastal ka näitleja Lauri Pedaja.

Kuigi lennumasina ehitusega ei ole veel alustatud, lubab ta, et lähevad meeskonnaga täispangale. «Mis siin ikka rapsima hakata! Õigeks ajaks jõuame kindlasti valmis!» on ta enesekindel.

Lennumasinat valmis ei ole, ent strateegia pandi Pedaja sõnul juba varakult paika. «Meie strateegia on üks ja kindel: võit või mitte midagi! Me lähme ikka täispangale – lend tuleb kas napilt alla maailmarekordi või siis kõvasti üle!» 

Lennumasinat juhtima mees siiski ise ei hakka. «Ma olen nii öelda tiimipealik. Piloodiks on mul palju parem ja osavam vend,» avaldab ta.

Maailmakuulus Red Bulli lennupäev toimub 27. augustil Tallinnas.
Maailmakuulus Red Bulli lennupäev toimub 27. augustil Tallinnas. Foto: Red Bull Flugtag

Red Bull Lennupäeva näol on tegemist iseehitatud lennumasinate võistlusega, kus kohtunikud hindavad lennumasinaid kolmes kategoorias: loovus, etteaste ja lennumasinaga läbitud distants. Ehk lisaks peamisele ülesandele - lennata kaugele, on eesmärgiks ka laheda disainiga originaalne lennumasin ja silmapaistev tiim ning enne lendu tulev etteaste, millega on võimalus võluda kohtunikke oma andekusega ning võita publiku poolehoid.

Esimest korda toimus Red Bull Lennupäev Eestis 14 aastat tagasi. Maailmarekord kuulub aga ameeriklastele, kes suutsid Long Beachil masina suisa 78,5 meetri kaugusele lennutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles