Kiropraktiku külastus lõppes naise jaoks halvatusega (1)

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Kiropraktik. Pilt on illustreeriv!
Kiropraktik. Pilt on illustreeriv! Foto: EZRA SHAW/SCANPIX

Newsweek vahendab, et kiropraktiku vastuvõtul käinud ameeriklanna on nüüd raskes seisundis haiglas ning halvatud. Tuleb välja, et kaelaga tegelemine on üsnagi ohtlik.

28-aastane Caitlin Jensen lõpetas just mais Georgia Southerni ülikooli magistrikraadiga keemias ja bioloogias, kirjutab tema perekond GoFundMe lehel, kus kogutakse raha ravikulude katmiseks.

Enne veel, kui naine 16. juunil kiropraktiku kabineti uksest sisse astus, olevat ta olnud elevil teda ees ootavatest karjäärivõimalustest. Kohe pärast seda, kui kiropraktik oli ette võtnud naise kaela, viidi Jensen kiirabisse. Uuringud näitasid tema kaelas nelja vigastatud arterit.

«See kahjustus tõi kaasa südame seiskumise ja insuldi ning pulsi kadumise kümneks minutiks,» ütles perekond.

Naist tuli elustada ja opereerida ning ta on siiani kriitilises seisundis Savannah's asuva haigla intensiivraviosakonnas. Arstid andsid vigastuste parandamisel endast parima, kuid suurem osa Jenseni kehast jäi siiski halvatuks.

Nüüd on noor naine küll juba teadvusele tulnud, kuid perekonna sõnul reageerib ta vestlustele vaid silmade pilgutamise, käepigistuse ja vasaku jala varvaste liigutamisega.

Ema kirjutas 29. juunil GoFundMe lehele, et tema tütar suudab ka noogutada: «Pealiigutusi on vähesel määral märgata, aga ma vannun, et ta noogutas mulle!»

Kiropraktiku juures insuldi saamine pidi olema harv nähtus, kuid siiski on olemas risk, millest kiropraktikud peaksid klientidega rääkima. Kiropraktikud liigutavad kaela suure kiirusega liigese liikumisulatuse suurendamiseks, kuid see võib põhjustada lüliarteri dissektsiooni, mis võib omakorda põhjustada insulti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles