HOIATAV LUGU ⟩ Kahekümnendates Soome meest süüdistatakse 90 lapse väärkohtlemises TikToki abil

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
TikToki äpp.
TikToki äpp. Foto: XanderSt/Shutterstock

Soomes on kohtu all mees, kes otsis TikToki vahendusel 5–13-aastaseid lapsi ning sundis neid omale seksuaalseid videoid ja pilte saatma.

Neljapäeval, 14. juulil teeb Kesk-Soome ringkonnakohus otsuse kahekümnendates eluaastates mehe kohta, kes väärkohtles süüdistuste põhjal väga noori lapsi.

Helsingin Sanomat kirjutab, et mees otsis ohvreid TikToki vahendusel. Ta võttis lastega sotsiaalmeedias ühendust ning veenis neid saatma endale videoid ja pilte, millel lapsed seksuaalselt esinevad või endaga seksuaalakte sooritavad.

Prokuröride hinnangul olid kahtlustatavate kuritegude ohvrid nende toimepanemise ajal vanuses 5–13 aastat ning ohvreid on ligikaudu 90. Meest ei kahtlustata aga lastega kohtumises ega videote või piltide levitamises.

Väidete kohaselt oli mees end TikTokis esitlenud 13-aastase poisina ning palus ohvritel suunduda temaga suhtlema hoopiski Snapchati platvormile. Just selles keskkonnas sundiski ta lapsi endale videoid saatma.

Snapchatti postitatud videod kustuvad tavaliselt pärast maksimaalselt kahte vaatamist. Prokuröride sõnul kasutas mees aga eraldi rakendust, millega sai laste saadetud videod siiski endale salvestada.

Juhtumi uurimine sai alguse sellest, et ühe kannatanu isa märkas tütre telefonis vestlust, milles ta rääkis sõpradega kasutajanime Krisseboih kasutavast isikust, kes oli palunud lastelt keha paljastavaid pilte.

Kasutajanime ja USA riikliku kadunud ja ära kasutatud laste keskuse abil selgitas politsei lõpuks välja mehe isiku. Kahtlusalune peeti kinni ja tema kodu otsiti läbi eelmise aasta aprillis. Mehe käest ära võetud telefonidest ja arvutist leidis politsei üle 1600 video, mille lapsed olid talle Snapchatis saatnud, ja ka muid ebaseaduslikke internetist alla laaditud materjale.

Meest süüdistatakse muu hulgas 64 lapse räiges seksuaalses väärkohtlemises. Prokuröride hinnangul tuleb tegusid pidada koletuks just laste vanuse pärast ning ka seetõttu, et need pandi toime ohvreid eriti alandaval viisil.

Politsei kahtlustab, et ohvrite arv võib tegelikult olla veelgi suurem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles