Rootsi tulevane kuninganna Victoria sai 45-aastaseks

Inna-Katrin Hein
Copy
Rootsi kroonprintsess Victoria, ta abikaasa prints Daniel ja nende tütar printsess Estelle külastasid 25. mail 2022 Ojamaa saare Naturum Tåkerni loodusmuuseumi  ja -kaitseala
Rootsi kroonprintsess Victoria, ta abikaasa prints Daniel ja nende tütar printsess Estelle külastasid 25. mail 2022 Ojamaa saare Naturum Tåkerni loodusmuuseumi ja -kaitseala Foto: PPE/NIEBOER/SIPA/Scanpix

Rootsi kroonprintsess Victoria, kellest saab tulevikus Rootsi kuninganna, sai 45-aastaseks. Victoria Ingrid Alice Désirée sündis 14. juulil 1977 kroonprintsessina. Kuningas Carl XVI Gustaf ja kuninganna Silvia tahtsid oma esmasündinut fotograafide eest kaitsta, nii et printsessi esimesel eluaastal tegi temast fotosid peamiselt ta isa. Kuningakoda avalikustas neist vähesed.

Victoria positsioon tulevase valitsejana sattus ohtu, kui 13. mail 1979 sündis ta vend prints Carl Philip. Rootsi kuningliku pere pärimisseadus sätestas, et troonile saab meesoost järglane. Nii saigi Carl Philipist kroonprints. Seadust muudeti vaatamata kuninga vastuseisule samal aastal ja Victoriast sai taas troonipärija. Kuningliku pere kolmas laps printsess Madeleine sündis 10. juunil 1982.

Rootsi meedia teatel tähistab kroonprintsess Victoria oma 45. sünnipäeva Ölandi saarel Borgholmis asuvas Sollideni lossis. Kohalik lastekoor tervitas 14. juuli hommikul Victoriat lossi hoovil lauluga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles