Artjom Savitski uue suvehiti sõnad on räpipundi 5MIINUST liikme sulest

Raadio Elmar
Copy
Artjom Savitski
Artjom Savitski Foto: Erakogu

Artjom Savitski avaldas pärast pikka pausi uue singli, mis kannab pealkirja «Foorid». Loo sisu keskendub suhetele, räägib segastest signaalidest ning selgetest ootustest. Kuula lugu SIIN!

«Laulu sõnade eest vastutab ansambli 5MIINUST liige Põhja-Korea. Tema tuli ka fooride idee ja kollase tule metafoori peale. Mulle muidugi väga meeldib see! Sõnades on suurepäraselt ära seotud keerulised suhted ja liiklus,» avaldas Artjom Savitski raadio Elmar hommikuprogrammis.

Laulja rääkis lahti valgusfoori ja suhete ühisnimetajaid. «Fooril on teatavasti kolm tuld: punane, kollane ja roheline. Antud loos käib jutt naisterahvast, kes saadab oma teisele poolele segaseid signaale,» sõnas ta.

«Kollane tuli sümboliseerib seda, et mees ei saa aru, mida ta tegema peab. Kas ta peaks naise juurde tagasi pöörduma või suhtest minema kihutama. Laul räägib sellest, et mees on segaduses ning ootab naiselt kindlat foorituld. Eelistatult siis kas punast või rohelist. Kindlasti mitte kollast, sest seda ei jaksa enam tõlkida,» muigas Savitski.

Muusik naeris, et suhetes võiks olla liiklusreguleerijad, kes keerulises olukorras oskavad nõu anda ning suunata õigele rajale. «Oleks ju hea, kui saaks kelleltki signaali, mille najal oleks lihtne otsus ära teha. See oleks päris hea lahendus. Aga üldises plaanis... ma leian, et suhtlemine on paarisuhtes kõige tähtsam osa. Oma paarilisega tuleb rääkida. Muu hulgas ka sellest, mis meeldib ja mis jällegi mitte. Suhe on koostöö ja isekalt käituda ei saa. Teinekord on see kompromisside mäng, kuid see on helge tuleviku nimel,» lisas ta.

Savitski märkis, et on leidnud endale hea tiimi, kellega uut muusikat luua. «Õige klapp on see, kui inimesed on huvitatud sinuga koostööd tegema. Tihtipeale juhtub seda, et kohtud erinevate inimestega, räägitakse koostööst ja ühisest huvist... kuid reaalselt ei jõua kuhugi. Ja isegi kui jõuab, siis saad poole pealt aru, et asjad ei klapi,» rääkis ta.

«Sain poolteist aastat tagasi kokku Sergei Harhaniga. Teadsin teda juba ammusest ajast – siis kui ma bändiga alustasin. Ta kirjutas mulle, et saaks stuudios kokku. Tegime erinevaid demosid ja mõtlesime, mis suunas me võiksime liikuda. Lugu «Foorid» jäigi nii sõelale ja tegime selle lõpuni ära,» sõnas ta.

Savitski lisas, et muusika produtseerimise juures on oluline, et kõik osapooled füüsiliselt kokku saaksid. «Minu jaoks on inimestevaheline keemia oluline ja pelgalt interneti teel seda edasi anda ei saa. Tean, et paljud siiski teevad seda. Mulle endale meeldib, et olen inimestega koos ühes ruumis ja meil on omavahel vahetu suhtlus... emotsioonid. Midagi pole teha, see lihtsalt toimib palju paremini,» rääkis muusik. 

Mees kogub populaarsust ka sotsiaalmeediaplatvormil TikTok. «See oli aasta 2020, kui meil olid esimesed isolatsioonikuud. Me ei teadnud täpselt, mis asi see koroona on, ja istusime kõik oma kodus. Mingil hetkel oli tunne, et vajan meelelahutust! Instagram, Facebook, Netflix olid põhjalikult läbi sirvitud. Siis mõtlesin, et nüüd on paras aeg TikTok alla tõmmata. Postitasin oma esimese video ja see üllatuslikult levis päris hästi. Nii võtsingi eesmärgiks, et teen iga nädal ühe video – tänaseks on mul 43 000 jälgijat,» rääkis Artjom Savitski raadio Elmar hommikuprogrammis «Ärka, kaunis maa!».

Kuula intervjuud SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles