OLED KOHAL? Suvises noorkotkaste ja kodutütarde suurlaagris osaleb pool tuhat noort

Elu24
Copy
Noorkotkad ja kodutütred Riisa laagris
Noorkotkad ja kodutütred Riisa laagris Foto: Tiina Hodakov

Selle nädala teisipäevast reedeni toimub Harjumaal Läsnal suvine noorkotkaste ja kodutütarde suurlaager «Väge täis 2022», kus osaleb ligi pool tuhat noort.

12.–15. juulini kaitseväe keskpolügooni Läsna teeninduslinnakus toimuvas suurlaagris osalevad kõikide Noorte Kotkaste malevate ja Kodutütarde ringkondade 20-liikmelised esindused üle Eesti. Noorte Kotkaste ja Kodutütarde suvises suurlaagris omandatakse noorte riigikaitseorganisatsiooniga seonduvaid teadmisi ja oskusi.

Laager on sel aastal suunatud nooremale vanuserühmale 10–14 eluaastat. Laagris osalejad saavad panna proovile oma teadmised ja meeskonnatöö oskused. Nelja laagripäeva jooksul saavad laagrilised osaleda mitmes praktilises töötoas ning võtta osa sportmängudest ja meelelahutusprogrammist, teatab noorkotkaste kodulehekülg.

Rohkem informatsiooni ürituse kohta leiab SIIT.

Saaremaa noorkotkad hakkasid võidupüha paraadiks rivi ja marssimist harjutama juba mõnda aega tagasi.
Saaremaa noorkotkad hakkasid võidupüha paraadiks rivi ja marssimist harjutama juba mõnda aega tagasi. Foto: Kaitseliit

Enamik kodutütreid jõuab hiljem naiskodukaitsjate (NKK) organisatsiooni, mis on kaitseliidu naisorganisatsioon, mille eesmärk on naiste kaasamine riigikaitsesse ning laiemalt kogu ühiskonna turvalisemaks muutmisse. Kui tavaliselt on aastas liitujaid 300 ringis, siis viimase kolme kuu jooksul jõudis NKK ridadesse rohkem kui tuhat naist üle Eesti. Nende seas on õpilasi, õppejõude, rahvamaja juhatajaid, personalijuhte, nii noori kui vanu.

Uurisime juuni alguses kümne kange Eesti naise käest, mis neid naiskodukaitsjate organisatsiooniga sel aastal liituma motiveeris ja milliseid teadmisi on nad tänaseks omandanud. Lisaks tulevad jutuks lähedaste reaktsioonid, vanemate mured ja see, mis organisatsiooniga ühinedes kõige enam üllatas. Lugu on loetav SIIT.

Naiskodukaitsjad sõdurioskuste baaskursusel.
Naiskodukaitsjad sõdurioskuste baaskursusel. Foto: Maret Valner
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles