Ahvenamaal asub kinnistu, mida saab kasutada Venemaa president Vladimir Putin

Inna-Katrin Hein
Copy
Ahvenamaa on omavalitsuslik Soome maakond Läänemeres. Maakonna elanikkond on rootsikeelne ja ainus ametlik keel on rootsi keel.
Ahvenamaa on omavalitsuslik Soome maakond Läänemeres. Maakonna elanikkond on rootsikeelne ja ainus ametlik keel on rootsi keel. Foto: Photo by Alessandro RAMPAZZO / AFP/Scanpix

Läänemeres asuvas omavalitsuslikus Soome maakonnas Ahvenamaal vähem kui 30 kilomeetrit Mariehamnist põhjas Saltviki külast läänes Kuggnabba neeme tipus asub Norrudeni talumaa. Kinnistu kuulub Venemaa presidendi kantseleile ning seda saab president Vladimir Putin põhimõtteliselt külastada ja kasutada.

«Tegemist on Venemaa presidendi ehk tegelikkuses president Vladimir Putini ja tema administratsiooni mereäärse krundiga,» ütles Soome maamõõtmisinstituudi endine peadirektor Jarmo Ratia Ilta-Sanomatile juba 2014. aasta oktoobris.

Ilta-Sanomati ajakirjanikud heitsid pilgu hiigelandmebaasile, mis sisaldab materjale Soomes venelaste tehtud maa- ja kinnisvaratehingute kohta. Väljaanne on varemgi esitlenud kinnisvara ja maavaldusi, mis on seotud Putini või Kremliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles