FOTOD JA VIDEO Šveitsi «nulltärnihotell» pakub unetuid öid, et mõtiskleda maailma kriiside üle

Inna-Katrin Hein
Copy
Šveitsi lõunaosas Valais’ kantonis Sailloni külas asub lahtise taeva all «nulltärnihotell», kus saab öö veeta, kuid samal ajal oma mõtetes või kaaslasega arutada maailma probleeme. Projekti taga on šveitslastest kaksikvennad Frank ja Patrik Riklin
Šveitsi lõunaosas Valais’ kantonis Sailloni külas asub lahtise taeva all «nulltärnihotell», kus saab öö veeta, kuid samal ajal oma mõtetes või kaaslasega arutada maailma probleeme. Projekti taga on šveitslastest kaksikvennad Frank ja Patrik Riklin Foto: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT/Scanpix

Šveitsi lõunaosas Valais’ kantoni Sailloni küla bensiinijaama juures lahtise taeva all asub «nulltärnihotell», kus saab öö veeta, kuid samal ajal oma mõtetes või kaaslasega arutada sellistel teemadel nagu kliimamuutus, sõjad ja inimkonna lõputud püüdlused täiuslikkuse poole ning kahju, mida see planeedile põhjustab.

Projekti taga on šveitslastest kaksikvendadest installatsioonikunstnikud Frank ja Patrik Riklin, kes on selliseid paiku juba mõned aastad püsti pannud, teatab reuters.com.

«Nulltärnihotell» on sisuliselt platvorm, millel on kaheinimesevoodi koos kahe öökapi ja lambiga. Kolmes küljes puuduvad seinad, lagi, uks ja aknad. Tegemist ei ole just privaatse paigaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles