Adamson eelistab pitsakattena taimseid valikuid. «Panen sinna kappareid, kirsstomateid, päikesekuivatatud tomateid ja punast sibulat – seda vastavalt tujule. Sinna sobib juurde ka mozzarella. Kes on vegan, saab selle juustu millegi muu vastu välja vahetada. Kõik see läheb baklažaani peale,» sõnas ta.
«Tainast ma ei kasuta, sest ma ei söö gluteeni. Kogu asi saab eriti suvine, kerge ja väga maitsev. Hamba all pole sul klassikaline tainas ja seetõttu on maitse veidi teistlaadi. Kuid seda on ikka palju lihtsam teha! Pitsataigen nõuab ju tavaliselt mitmeid koostisosi, palju ettevalmistust ja ooteaega – nüüd jääb kõik see osa ära,» rääkis ta.
Adamson soovitab baklažaani panna ahju eelküpsema. «Baklažaan pane ahju seitsmeks minutiks kahesaja kraadi juurde. Seejärel läheb kate peale ja veel kahekümneks minutiks ahju,» rääkis ta.
«Soovitan selle pitsaretsepti ära katsetada, sest see on mõnusalt kerge. See on palju paremini seeditav kui klassikaline pitsa. Ei tekita toidukooma tunnet, mida tavaliselt gluteeni sisaldavad toidud tihti teevad. Hästi palju sõltub küpsusastmest – mõni tahab krõbedat ja teine pooltoorest. Kõik on oma maitse küsimus. Tee nii, et endale meeldib. Mina raputan kõige peale ka head värsket rukolat,» lisas ta.
Adamson märkis, et seda toitu ei pea pakkuma vaid taimetoitlastele. «Mu elukaaslane sööb liha, kuid tema krõbistab seda pitsat suure hea meelega! Ja veel enam, seda ei pea pakkuma vaid täiskasvanutele... ka lastele võib see olla ju suurepärane toidukord. Itaalias võetakse pitsa kõrvale õlut või Coca-Colat... see sobib kindlasti hästi ka siia. Ma ise eelistan maitsevett, sest magusad gaseeritud joogid pole mu esmavalik,» muigas ta raadio Elmar hommikuprogrammis «Ärka, kaunis maa!».