FOTOD Mai Kangro läbis oma esimese triatloni: jalad olid nagu vedelad makaronid all

Elu24
Copy
Mai Kangro (varem Mai Palling).
Mai Kangro (varem Mai Palling). Foto: Dmitri Kotjuh

Tuntud telenägu ja laulja Mai Kangro läbis möödunud pühapäeval elu esimese triatloni. Kuid Kangro ei olnud ainus, kes pani nädalavahetusel triatloniga oma vastupidavuse proovile.

Möödunud pühapäeval toimus Tõrvas triatlon, millest võttis osa ka laulja ja telenägu Mai Kangro. Finišijoone ületanud Kangro jaoks oli see esimene triatlon. 

«Ma ei teadnud triatlonist rohkem kui fakti, et tuleb ujuda, rattaga sõita ja joosta. Kuidas rullida sokke rattapapude sisse, sülitada ujumisprillidesse ja teipida geele rattaraami külge, seda õpetas mulle Luisa (Rõivas – toim). No ja siis hakkas pihta,» tõdes Kangro ja kirjeldas oma Instagrami postituses, kuidas ta triatloni läbis. 

«Ujumine. Ma hoidsin kohe lõppu. Jutud pesumasinaefektist ja liitrite viisi vee sisseahmimisest olid piisavalt hirmsad. Ujusin mõnusalt. Kuidagi super õige temperatuuriga vesi oli ja nunnu südamekujuline trajektoor,» tõdes ta rõõmsalt. 

«Siis tuli ratas. Nüri oli üksi sõita. Üks käiguvaheti streikis ja mäest üles pidi üsna raske käiguga punnitama, aga ellu jäin.»

Viimane ala ehk jooksmine läks aga raskemalt. «No see oli mu elu kõige raskem viis kilomeetrit. Jalad olid nagu vedelad makaronid all, kõht oli megatühi, üldse oli tuju paha ja ma ei suutnud ette kujutada, kuidas on sellise olematu entusiasmiga võimalik finišisse jõuda. Aga jõudsin!»

Kangro nentis, et pärast triatloni on kõik see ebamugavus seda väärt. «Siinkohal pean oluliseks mainida, et ma olen ka eriline lammas, et ilma korraliku ettevalmistuseta üldse starti läksin. Ja järgmine võistlus saab olema siis, kui ujumises on tehnika algtõed vähemasti omandatud, ratta käiguvaheti on terve ja ma olen meelde tuletanud, kuidas jooksmine käib.»

Lõpetuseks tänas Kangro toetamise ja julgustamise eest Luisa Rõivast, kes samuti pühapäeval Tõrva triatlonist osa võttis. Lisaks jõudsid finišisse laulja Nele-Liis Vaiksoo ja DJ Andres Puusepp, kellele mõlemale oli see teine triatlon. Tõrvas jõudis finišisse ka Luisa abikaasa Taavi Rõivas.

«Oli üks väga tore pühapäev. Esmalt pikk sõit Tallinnast Tõrvasse. Teel sinna tekkis korduvalt loobumismõtteid, sest ilma kalipsota avavees ujuda tundus ikka väga õudne. Aga kohale jõudes otsustasime ikkagi nagu üks kõigi ja kõik ühe eest vette minna,» tunnistas Luisa Rõivas ja lisas: «Meenus eelmise aasta esimene triatlon, mis toimus Valgas – pesumasina trumlis ujuda ei ole kõige ägedam, aga kui kõvasti pingutada, siis leiab lõpuks ka Luisa oma rütmi ja optimaalse trajektoori.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles