Kas teate, et multifilmi «Simpsonid» sissejuhatuses on palju varjatud tähendusi?

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Simpsonid oma maja ees. Vasakult paremale Lisa, Marge, Maggie, Homer ja Bart.
Simpsonid oma maja ees. Vasakult paremale Lisa, Marge, Maggie, Homer ja Bart. Foto: AP/SCAPIX

Kollaste tegelastega multifilm «Simpsonid» on teada-tuntud üllatavalt täpsete ennustuste poolest. Tuleb välja, et ka animatsiooni sissejuhatusse on peidetud nii mõnigi oluline asi.

«Simpsonid» on täis üllatusi. Senini on mõistatus, kuidas mõne episoodi sisu on päriselt reaalsuseks saanud, nagu Donald Trumpi presidendiks valimine. Nüüd tuleb aga välja, et peidetud tähendusi on ka multifilmi sissejuhatuses, kirjutab Ilta Sanomat.

Multikas algab sellega, et üks peategelastest, pereema Marge Simpson on toidupoes ja kassapidaja piiksutab läbi ka pere beebi Maggie. Kassaaparaat näitas esimestel hooaegadel lapse hinnaks 847,63 dollarit.

See pole aga lihtsalt suvaline summa, vaid 1989. aastal oli see vanemahüvitise suurus USA-s.

Sissejuhatust on aga korduvalt muudetud ning ühes 1995. aasta osas kuvas kassaaparaat teksti «NRA4EVER». Naljatletakse lausa, et programm kaldub tõesti rohkem parempoolse kui liberaalse poliitika poole.

NRA (National Rifle Association) on Ameerika valitsusväline organisatsioon, mis on tuntuks saanud ameeriklaste põhiseadusliku relvakandmisõiguse toetamisega.

Teist korda muudeti kassas hinda 2013. aastal, «Simpsonite» õudusepisoodis. Toona näitas kassaaparaat hinda 666, mis on tuntud kui saatana number.

2019. aastal muudeti kogu sissejuhatust ja kassastseenis on hind esialgu 243,26 dollarit. Pärast Maggie skannimist kahekordistub see 486,52 dollarini.

Daily Maili andmetel pole sarja looja Matt Groening uut kassahinda kunagi kommenteerinud, kuid on nähtud, et see sümboliseerib seda, et lapse saamisel kulutused kahekordistuvad.

Kümnendas hooajas on viidatud ka Soomele. Kollase äärelinnapere pidutsemisest rääkivas osas käiakse sageli saunas, mängitakse mobiilimänge, nagu «Angry Birds» ja «Clash of Clans», ning kõlab Jean Sibeliuse «Finlandia» hümn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles