VIDEO Metsatöllu kontsert koos Eesti Rahvusmeeskooriga tõstis Võnke festivali publikul ihukarvad püsti

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Metsatöll ja Eesti Rahvusmeeskoor Võnge festivalil.
Metsatöll ja Eesti Rahvusmeeskoor Võnge festivalil. Foto: Erakogu

Üle mitme aasta ühendas Metsatöll jõud Eesti Rahvusmeeskooriga ning andis nädalavahetusel toimunud festivalil Võnge võimsa kontserdi, mida sattusid kuulama isegi need, kes pole eales rokist või metal'ist midagi arvanud.

8.-9. juulil toimus Peipsiääres rändfestival Võnge, kuhu oli kutsutud esinema ka Metsatöll. Nagu töllumeestele kohane, ei tee nad törts mitte tavalist asja ning seekord jagasid lavalaudu Eesti Rahvusmeeskooriga, kellega koos esineti viimati mitu aastat tagasi.

Esitus oli aga nii võimas, et publiku sõnul tõusid neil lausa ihukarvad püsti ning oli ka neid, kes alles avastasid festivalil enda jaoks Metsatöllu. «Ma ei kuula tavapäraselt sellist muusikat, aga kuna olin juba festivalil, siis mõtlesin, et lähen vaatan selle bändi üle. Minu jaoks oli jahmatav, milline rahvamass neid kuulama oli tulnud, ning üllataval kombel hakkas see ka mulle meeldima, seega võib mind kohata veel mõnel teiselgi Metsatöllu kontserdil,» kirjeldab üks külastaja oma elamust.

Metsatöllus veidike teistmoodi ja erilisemaid instrumente mängiv Lauri Õunapuu sõnas Elu24-le, et kui ta festivalialale jõudis, tundus talle väga vähe rahvast olevat. Temalegi üllatuseks oli nende esinemise ajaks lava ette kogunenud rahvast aga meeletus koguses ja ta isegi ei oska öelda, kust inimesed järsku välja imbusid.

Oma esitusega nägid nad aga kõvasti vaeva. Vaatamata sellele, et on aastate jooksul mitu korda rahvusmeeskooriga koostööd teinud, oli vaja ka seekord kõvasti proove teha. Nii kohtutigi rokiklubis Tapper, et leida taas sümbioos.

«Tuleb tunnistada, et meeskooriga on tõepoolest veidi keerulisem kui orkestriga, aga see on võimas tunne, kui sul on laval selja taga palju mehi,» tundis Õunapuu, kui võimsad nad laval tegelikult olid.

Esisolist Markus Teeäär sõnas, et ka pikaaegsetele fännidele oli neil midagi uut pakkuda. Nimelt esitasid nad laval lugusid, mida tavapärastel kontsertidel nende esituses väga ei kuule, kui üldsegi.

«Võnke festivalil olime esimest korda ja eelarvamusteta, kuna teadsime, et seal, kus on looduskaunis koht, ärkab üles ka Metsatöllu vägi,» lisas Teeäär.

Teeääre sõnul meeldib neile väga rahvusmeeskooriga koostööd teha ning väidetavalt on ka meeskoorile selline koostöö väga südamelähedane ning toob neid veidike teistmoodi esile.

Lauri Õunapuu rääkis veel, et nende repertuaaris oli lugu «Türgi sõja laul», mille autor lõi tegelikult omal ajal pilalauluks ning mis räägib Vene soldatitest. Tema sõnul oli Peipsi kaldal veider laulda seda lugu just selliste sõnadega, nagu nad originaalis on, seega muutsid nad Vene soldatid ajutiselt Eesti sõduriteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles