VAESUS MAJAS? ⟩ RMK lõkkekohtadest varastatakse omale koju küttepuid (1)

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
RMK lõkkekoht Võrumaal.
RMK lõkkekoht Võrumaal. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

RMK on teinud sotsiaalmeedias postituse, paludes abi leidmaks küttepuude vargaid, kellega ollakse juba mõnda aega kimpus. Küttepuud telkimisaladel on mõeldud vaid kohapeal kasutamiseks, kuid kahjuks viiakse puud hoopiski koju.

«Juba mõnda aega oleme olnud kimpus RMK lõkkekohtadesse lõkke tegemiseks ning kaasavõetud toidu valmistamiseks varutud ja valmispandud lõkkepuude vargustega,» kirjutab RMK Facebookis.

RMK-l on loodusvahid, kes hoiavad lõkkekohtadel silma peal. RMK Pärnumaa metsavahi Heiki Ärmi sõnul on kahjuks ette tulnud olukordi, kus peale värskelt viidud puukoormat helistatakse ning uuritakse, miks lõkkekohas küll puid ei ole. «Järelikult on puud leidnud vahepeal uue omaniku,» lisas Ärm. 

Eelkõige tekitabki kahtlust asjaolu, et nii suurt kogust puid ei ole võimalik pisikeses lõkkekohas või grillialusel mõne tunniga ära põletada.

Nii palubki RMK võtta nendega ühendust kõigil, kes märkavad kahtlast tegevust lõkkekohtades, aadressil loodusegakoos@rmk.ee. 

Ärm rääkis uudistesaatele «Aktuaalne kaamera», et tublid matkasellid on neile puudevargusest saatnud isegi mõningaid pilte, millelt on vargad kenasti ka tuvastatavad. Piltidelt on näha kahte meest sõitmas ATV-ga, millel on järelkäru taga.

«Täname kõiki tähelepanelikke lõkkepuude vargusi märganud RMK puhkevõimaluste kasutajaid. Oleme teile saadetud teabe eest väga tänulikud! Tänu teile on meil rohkem teavet politsei poole pöördumiseks ja politseil rohkem teavet pahateo toimepanijate leidmiseks ja karistamiseks,» kirjutab RMK Facebookis.

Elu24 uuris ka politseist, kas nad on mõne varga juba tabanud, kuid pole neilt veel vastust saanud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles