Haapsalu raudteejaam muutub suvel mõnusaks peopaigaks

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Õhtune Haapsalu raudteejaam.
Õhtune Haapsalu raudteejaam. Foto: EV100/ Liis Reiman

Juba laupäeval avab Haapsalu legendaarne peokorraldaja Kai Tarmula Vana Vaksali üritustesarja, mis muudab vana ja räsitud raudteejaama soojadel suveõhtutel meeleolukaks aja veetmise kohaks täis muusikat.

Üritustesari Vana Vaksal toimub neljal nädalavahetusel Haapsalu raudteejaamas, mis on aastaid olnud kahjuks vaid muuseumiks turistidele. Veidike räsitud jaam pika perrooniga on olnud ka romantikute meelispaik, kus käest kinni jalutada, ning enamik haapsallastest on seal ka oma pulmapildid teinud.

Kai Tarmula on otsustanud sinna aga eluvaimu tagasi tuua. Vana Vaksali üritused toovad Haapsalusse veidi teistsuguse muusika, kui kuuleb mõnes tavalises klubis ja pubis.

Kai Tarmula ja Sepo Seeman saates «Suve ÕHTU!»
Kai Tarmula ja Sepo Seeman saates «Suve ÕHTU!» Foto: Mihkel Maripuu

Näiteks juba laupäeval, 9. juulil kõlavad raudteejaamas soul, funk, rare grooves, rütmibluus, disko ja hiphop. Muusikat valivad Raadio 2 saatejuht Heidy Purga ja Bert Prikenfeld. Lisainfot ürituste ja pidude kohta leiab Facebooki lehelt MustMesi ja muusikat saab kuulata Heidy Soundcloudi kontolt.

Bert Prikenfeld ehk Bert on Beats on Eesti muusikamaastikul legendaarne kuju: tema biitide järgi tantsitakse juba üle 20 aasta. Bert on pikalt muusikat teinud DJ Critikali nime all ning seostub 1990ndatel ja nullindatel räppi kuulanute jaoks pigem legendaarse A-Rühmaga. Ta on produtseerinud ja miksinud paljude Eesti artistide muusikat ning olnud HU? liige.

Lisaks on võimalik minna peole armsa huvisõidurongiga Peetrike otse lossiplatsilt väljumistega kell 23.00 ja 00.00 ning 01.00. Peod kestavad kella 22.00-st kuni 02.00-ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles