Soomes müüjana töötanud mees ajas üle aasta kassas istudes kuritegelikku äri

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy

Helsingi toidupoes S-Market töötanud mees pistis klientide sularahamaksed otse oma taskusse ja kinkis tuttavatele tasuta tooteid. Kokku napsas ta tööandja silme all endale üle 10 000 euro.

Soomes Vuosaare S-Marketis kassapidajana töötanud 37-aastane mees mõisteti süüdi omastamises.

Nimelt pettis ta aastail 2018–2019 kassapidajana oma tööandjalt välja suure summa raha ning kostitas ka oma sõpru erinevate tasuta toodetega.

Kaupluses töötades mees tooteid kassast läbi ei löönud, vaid tegi seal lihtsalt tootepäringu, jättes klientidele mulje, et on kauba läbi löönud. Nii võttiski ta kõik sularahamaksed endale.

Sama tegi ta oma sõprade heaks, kelle valitud kauba kohta tegi ta kassas samamoodi ainult tootepäringu, ning lasi neil maksta vaid üksiku toote eest, kirjutab Helsingin Sanomat.

Kuriteo kahtlus tekkiski ettevõttel siis, kui finantsosakonnas märgati erakordselt suures koguses tootepäringuid. Varastatud summa saadi teada alles inventuuri käigus.

Riigile peab mees nüüd maksma 2500 eurot ning S-Marketile 10 000 eurot, kuigi ta ise kõiki süüdistusi päris omaks ei võta. Ta tunnistas, et andis tooteid tasuta nii oma sõbrale kui ka vähesel määral teistele klientidel, aga eitas endale sularahamaksete võtmist.

Sõber eitab samuti varguses osalemist, väites, et tema oli kõigest rahulolev klient, kes arvas, et talle tehakse allahindlust. Riigile peab sõber maksma 2000 eurot ning ettevõttele hüvitama 8800 eurot.

Ringkonnakohtu käsutuses olid muu hulgas kaupluse valvekaamera salvestised ja erinevad kassaprotokollid, mille alusel hinnati mehe tegevuse ulatust.

Samuti võrreldi aruannetes tema sularahatehinguid teiste töötajate tegevusega. 2019. aastal tegi ta tootepäringuid kokku rohkem kui 19 000 eurot väärt kauba kohta, teiste müüjate päringud olid aga maksimaalselt sada eurot aastas.

Ringkonnakohus pidas tõendeid ja firma selgitusi mehe eitustest usutavamaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles