VIDEOD ⟩ Need on Red Bulli lennupäeva uhkete lennumasinate kõige vingemad lennud (1)

Elu24
Copy
Maailmakuulus Red Bulli lennupäev toimub 27. augustil Tallinnas.
Maailmakuulus Red Bulli lennupäev toimub 27. augustil Tallinnas. Foto: Red Bull Flugtag

Juba 27. augustil toimub Tallinnas Admiraliteedi basseini juures maailmakuulus Red Bulli lennupäev. Seega on just praegu parim aeg visata pilk seni kõige vägevamatele lendudele nii Miamist, Pittsburghist, Viinist kui Zürichist.

Red Bulli lennupäev ei toimu Eestis teadupoolest esmakordselt – esimene selline üritus toimus 14 aastat tagasi, kui kõige pikema, 23-meetrise õhulennu tegi võistkonna «Laev nimega Lennuk» lennumasin. Maailmarekord kuulub ameeriklastele, kes suutsid Long Beachil masina suisa 78,5 meetri kaugusele lennutada.

Red Bulli lennupäev on iseehitatud lennumasinate võistlus, kus kohtunikud hindavad lennumasinaid kolmes kategoorias: loovus, etteaste ja lennumasinaga läbitud distants. Ehk lisaks peamisele ülesandele – lennata kaugele ​–, on eesmärk luua laheda disainiga originaalne lennumasin ja silmapaistev tiim ning enne lendu teha etteaste, millega on võimalus võluda kohtunikke oma andekusega ning võita publiku poolehoid.

Maailmas on toimunud juba üle saja Red Bulli lennupäeva. Siinkohal toomegi teieni videod kõige parematest paladest Miamis, Pittsburghis, Viinis ja Zürichis toimunud võistlustelt.

Rohkem informatsiooni augustis toimuva ürituse kohta leiab lennupäeva kodulehelt.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles