ERAKORDNE VÕIMALUS Elu24 saadab viis nutikat ja julget tiimi Red Bulli lennupäevale

Elu24
Copy
Elu24 saadab viis nutikat ja julget tiimi Red Bulli lennupäevale
Elu24 saadab viis nutikat ja julget tiimi Red Bulli lennupäevale Foto: Red Bull Flugtag

Kõik seiklushimulised inimesed pangu vaim valmis, sest selle aasta augusti lõpus toimub Tallinnas Admiraliteedi basseinis suurejooneline Red Bulli lennupäev, kus on kõigil taas võimalus end proovile panna. Kuigi ägedale sündmusele registreerimine on ametlikult juba suletud, pakub Elu24 veel viiele nutikale ja kõrge lennuga meeskonnale eksklusiivset võimalust saada elu kõige vingem kogemus.

Red Bulli lennupäev ei toimu Eestis teadupoolest esimest korda – esimene selline üritus toimus 14 aastat tagasi, kui kõige pikema, 23-meetrise õhulennu tegi võistkonna «Laev nimega Lennuk» lennumasin. Maailmarekord kuulub ameeriklastele, kes suutsid Long Beachil masina suisa 78,5 meetri kaugusele lennutada.

Red Bulli lennupäev on iseehitatud lennumasinate võistlus, kus kohtunikud hindavad lennumasinaid kolmes kategoorias: loovus, etteaste ja lennumasinaga läbitud distants. Ehk lisaks peamisele ülesandele – lennata kaugele ​–, on eesmärk luua laheda disainiga originaalne lennumasin ja silmapaistev tiim ning enne lendu teha etteaste, millega on võimalus võluda kohtunikke oma andekusega ning võita publiku poolehoid.

Kui tunned, et ka sina ja sinu sõpradest-kolleegidest koosnev 4–5-liikmeline tiim on Red Bulli lennupäeval osalemiseks justkui loodud – ühe originaalse ja silmapaistva lennumasina meisterdamine teile muret ei tekita ning publiku ja kohtunike poolehoiu võitmine käiks teil vaid sekunditega –, siis kasuta võimalust ja pane oma võistkond kirja!

Registreerimiseks saada oma vägeva lennumasina kavand ning kontaktandmed hiljemalt 7. juuliks aadressile toimetus@elu24.ee, märkides pealkirja «Red Bull Lennupäev», ning seejärel võetakse toimetuse poolt välja valitud meeskondadega juba ühendust! Täpsemad Red Bulli lennupäeval osalemise tingimused ja rohkem informatsiooni leiab lennupäeva kodulehelt.

Elu24 saadab viis nutikat ja julget tiimi Red Bulli lennupäevale
Elu24 saadab viis nutikat ja julget tiimi Red Bulli lennupäevale Foto: Red Bull Flugtag

Bauhof on julgetele välja pannud ka 500-eurose kinkekaardi, millega lennumasina ehituseks vajalikke materjale soetada. Lõpuks, kui masin valmis, tuleb see võistlejatel 27. augustil Admiraliteedi basseini toimetada ning proovile panna. Eesmärk on lihtne: lennumasin peab kaheksa-üheksameetriselt platvormilt alla lendama, seejuures on abiks maapealne meeskond.

Maailmas on toimunud juba üle saja Red Bulli lennupäeva. Hinnatakse nii lennu kaugust, lennumasina disaini kui ka loomingulist lähenemist, näiteks lennule eelnevat tantsukava või muud esitust, mis etteaste vahvamaks teeb.

Lennupäeval panevad teiste seas end proovile MyHitsi saatejuhid Kristina Pärtelpoeg ja Jüri Pootsmann!

Kristina Pärtelpoeg ja Jüri Pootsmann
Kristina Pärtelpoeg ja Jüri Pootsmann Foto: MyHits

27. augustil stardivad Kristina ja Jüri oma viieliikmeliste meeskondadega tuhandete pealtvaatajate ees Admiraliteedi basseini äärde ehitatud lennurajalt vee poole. Tiimikaaslasteks on lennuakadeemia tudengid ning pilootideks Jüri ja Kristina ise.

Ajud projekti taga on siiski lennuakadeemia tudengid, kes lennumasinad ise ehitavad. «Usaldan oma elu ikkagi professionaalide kätte,» kommenteeris Kristina.

Kristina, kes on tiimis kiluvõileib, sõnas maikuu lõpus, et paneb võistlusele selga kilukostüümi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles