VIDEOKLIPP ⟩ Välismaine satiirileht tegi Kaja Kallase abil nalja

Copy
Kaja Kallas NATO tippkohtumisel Madridis 30. juunil 2022.
Kaja Kallas NATO tippkohtumisel Madridis 30. juunil 2022. Foto: AP / Scanpix

Satiirileht Le Chou, mis kuulub The Brussels Timesi alla, kirjeldab end kui Euroopa kõike hullumeelsemat uudisteallikat. Nad teevad enda sõnul tahtlikult ebatäpseid uudiseid. Juuni lõpus jäid nende hambusse ka Eesti peaminister Kaja Kallas ning Ungari peaminister Viktor Orbán.

Satiirilehekülg Le Chou News on Twitteris tegutsenud juba pea kaks aastat. Seal on neil üle 19 000 fänni, kuid nende ebatäpseid uudisnupukesi jagatakse ka The Brussels Timesi veebilehel.

Twitterisse postitavad nad tihti lühikesi ning tabavaid videoklippe, mis on seotud poliitiliste isikutega. Näiteks läks viraalseks 30. juunil postitatud neljasekundiline klipp, kus Türgi president paneb käe Briti peaministri Boris Johnsoni õlale. «Türgi president valis oma järgmise ohvri,» kirjutati naljatades Le Chou Twitteri lehel.

Videoklipp on vähem kui ööpäevaga saanud ligi kuus miljonit vaatamist ning seda on jagatud üle 90 000 korra. 

Eile sattus Le Chou Twitteri lehele ka lühike videoklipp Eesti peaministrist Kaja Kallasest. Äsja lõppenud NATO Madridi tippkohtumisel osalenud Kallas läks reporteritega rääkima. Videoklipis vaatab Kallas ühel hetkel üle õla maha, justkui ta oleks millegi peale astunud.

«Eesti peaminister Kaja Kallas koperdab reporteritega rääkima minnes peaaegu üle Viktor Orbáni,» kirjutab Le Chou ebatäpselt ja viitab Ungari peaministrile.

Poliitmaastikul sattusid Kallas ja Orbán vastasseisu mai lõpus toimunud Euroopa ülemkogul. Läbirääkimistel osutus tõrksaks just Orbán, kelle vastasseisu põhjuseks oli sanktsioonipaketi see osa, mis puudutas Vene naftale Euroopa embargo kehtestamist, vahendab maailm.postimees.ee.

Brüsselis saavutatud kokkulepe tähendab seda, et aasta lõpuks ostetakse 90 protsenti vähem naftat kui praegu ning Ungari erand ei pruugi olla igavene: «Euroopa Ülemkogu naaseb torujuhtme kaudu tarnitava toornafta suhtes kehtestatud ajutiste erandite küsimuse juurde võimalikult ruttu.»

Kallas ütles ka EL-i poliitikameedia portaalile Euraktiv, et mis tahes embargo üks peamisi vastaseid, Orbán, oli sel päeval osutunud konstruktiivseks. «Tal on meedias üks kuvand ja teine nendes aruteludes. Otsisime tema muredele lahendust. Ta kirjeldas oma muresid ja lõpuks leiti lahendus,» ütles Kallas kuu tagasi. 

See pole esimene kord kui La Chou Kaja Kallase abiga nalja teeb. 7. juulil postitati satiirilehe Twitteri kontole foto Kallasest Briti peaministri residentsi ees. «Eesti populaarne peaminister Kaja Kallas loobub tööst, asendab Briti valitsuse eesotsas oleva uppuva Boris Johnsoni.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles