Sellel kevadel möllab metal: Finntroll, Tracedawn ja Metsatöll

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Fintroll Soomest.
Ansambel Fintroll Soomest. Foto: promo

Reedel 20. aprillil astuvad kontsertklubi Rock Cafe lavale Finntroll ja Tracedawn Soomest ning meie oma Metsatöll.

Kontserdi korraldaja Marko Atso jagab põhjanaabrite metalbändide kohta vaid kiidusõnu. «Tegemist on väga tugevate tegijatega ja meil on väga hea meel, et nad leidsid võimaluse Eestisse esinema tulla.»

Finntroll on 1997. aastal loodud soome folk metal bänd, kes ise nimetab oma muusikat trollimetaliks. Kui esimesed albumid pühendusid trollidele ja kristlusele, siis uuemad kauamängivad käsitlevad juba shamanistlikke teemasid. Bändi muusikale kirjutatud sõnad on rootsikeelsed, kuna esimene solist oli soome-rootslane. Lisaks kõlab rootsi keel palju «trollilikumalt». Stuudioalbumeid on seni ilmunud viis.

Tracedawn on soome metalbänd, mis loodi 2005. aastal kitarrist Tuomas Yli-Jaskari poolt. Toona kandis kollektiiv nime Moravia. Pärast esimest singlit «Path of Reality» ja seda saatnud edu, otsustati luua oma plaadifirma ning võtta uus nimi – Tracedawn. Bändi kolmas stuudioalbum ilmus äsja, täpsemalt 15. veebruaril. Bändi muusikastiiliks on meloodiline death metal.

Piletid selle kevade suurima metalmuusika sündmusele hinnaga 12 € on müügil Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti. Kontserdil kehtib vanusepiirang 18 eluaastat.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles