Suri filmirežissöör ja teleprodutsent Toomas Kirss: oma kodus, rahus, vihmasabina saatel

Elu24
Copy
Mängufilmi «Salmonid» esilinastus Ülemiste Apollo kinos. Toomas Kirss
Mängufilmi «Salmonid» esilinastus Ülemiste Apollo kinos. Toomas Kirss Foto: Raul Mee

Filmirežissöör ja teleprodutsent Toomas Kirss suri 28. juunil 63-aastaselt. Mehe lahkumisest teatati ühismeedias: «Eile õhtul lahkus meie seast Toomas Kirss. Oma kodus, rahus, vihmasabina saatel. Jäädes alatiseks meie mällu ja südamesse.»

Hinnatud teleprodutsent ja filmirežissöör Toomas Kirss sündis 3. novembril 1958 Saaremaal. 80ndatel läks ta omandama haridust režissööri-lavastaja erialal ning 1984. aastal asus tööle Eesti Televisioonis.

1995. aastast tegutses ta teleprodutsendina. Kirss lavastas karjääri jooksul mitmeid armastatud teleseriaale, näiteks «Miss Marple», «Salmonid», «Kelgukoerad» ja «Pilvede all». 

Tema viimaseks suureks lavastajatööks jäi 2020. aastal valminud mängufilm «Salmonid. 25 aastat hiljem», mis oli tema sünnipäevakink Ita Everile.

Salmonite juurest pilvede alla

Eesti teleseriaalidele vundamendi ladunud Kirss rääkis kümme aastat tagasi oma esimesest lapsukesest ehk «Salmonitest».

«Oma kogemustest võin öelda, et kui ma omal ajal «Salmonitega» alustasin, siis täna seda vaadata ei ole mitte tiba piinlik, vaid väga piinlik,» tunnistas Kirss. 

2011. aastal tõdes Kirss, et ta polnud varem nii palju positiivset tagasisidet saanud, kui sai seriaali «Pilvede all» puhul. 

Sarja näitlejad ja tootmismeeskond on algusest peale omavahel hästi klappinud ja ka seda pidas Toomas Kirss üheks õnnestumise põhjuseks.

«Kui ma näen, et näitlejad tulevad võtteplatsile, silm säramas, tuju hea, tekst peas ja teevad oma tööd naudinguga, siis midagi enamat ma ei oska produtsendina soovidagi,» kiitis Kirss.

«See paistab ka ekraanilt välja, et meile kõigile meeldib seda sarja teha. Sellesse on pandud nii palju positiivset energiat, et küllap tajub seda ka vaataja.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles