Karm ilming: eurooplased viskavad Ukraina sõjapõgenikke oma korteritest tänavale (3)

Inna-Katrin Hein
Copy
Ukraina sõjapõgenikud, kes jõudsid märtsis Belgiasse Brüsselisse. Paljud belglased olid nõus ukrainlasi oma kodus majutama, kuid puhkuseperioodi saabudes enam mitte
Ukraina sõjapõgenikud, kes jõudsid märtsis Belgiasse Brüsselisse. Paljud belglased olid nõus ukrainlasi oma kodus majutama, kuid puhkuseperioodi saabudes enam mitte Foto: EPA/STEPHANIE LECOCQ/SCANPIX

Kesk-Euroopas on märke, et kohalikud on Ukraina pagulastest väsinud ja tüdinenud. Paljud belglased, kes pakkusid kevadel Belgias Ukraina põgenikele oma kodus majutust, on nüüd asunud neid välja tõstma.

Brüsselis on olukord juba selline, et ajutistest majutuskohtadest tänavale tõstetud ukrainlased on hakanud ööbima raudtee- ja metroojaamades, kui muud kohta pole leitud. Praegu elab Brüsselis umbes 8000 Ukraina põgenikku, kuid aasta lõpuks on neid arvatavalt seal 12 000.

Põgenike majutamise eest vastutava Belgia riikliku agentuuri Fedasil andmetel oli Belgia mai keskpaigaks võtnud ajutise kaitse alla 41 000 ukrainlast. Sellest ajast alates on see arv kasvanud 150–250 inimese võrra päevas. Põgenike arv kasvab hinnanguliselt 78 000 inimeseni.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles