ELU25 Juku-Kalle Raid: Yana Toom kui Eestimaa isehakanud tööõnnetus (3)

Yana Toomil on komme pidada marurahvuslikke venelasi teistest võrdsemaks Foto: Pilt videost
Juku-Kalle Raid
, Ajalehe KesKus peatoimetaja
Copy

Yana Toom, kelle büroo on asunud andma õigusabi Eesti riigi vastu töötanud venelastele, ei saa õigusest ikka kohe üldse midagi aru, kirjutab Juku-Kalle Raid. Eesti riiki vaenavaid vene marurahvuslasi kaitstes kaitseb Toom sisuliselt neid, kes Eesti riigi heal meelel kukutaks.

Tänane Postimees kirjutas, et eurosaadik Yana Toom (KE) oma bürooga võitleb Kremli-meelse provokaatori, Eestist välja saadetud Ramil Usmanovi eest. Toom seletab talle omasel moel pateetiliselt, et kuivõrd tema väljasaatmisega seotud asjaolud olevat ebaseaduslikud. Huvitaval kombel kuuleb Yana «siirast murelikkust» inimõiguste ja õiguskaitse pärast alati just siis, kui «kiusatakse» ilmselgelt Putini sõpru, sugulasi ja järgijaid. Teisisõnu – inimesi, kes on võtnud enda pühaks kohustuseks kitkuda kana Eesti riigiga ning olla iga hingega Putini ja tema sõjardite hääletoru. Praegusel ajal on täiesti selge, et head see ei tähenda. Yana Toom käitub nagu ringihulkuv tööõnnetus.

Demagoogiline Toom

Tsiteerime siis Yanat veel kord: «Me lööme kõik uksed kasvõi rusikaga lahti: kirjutame Euroopa Komisjonile, ombudsmanile, kuhu iganes. See tuleb lõpetada – nii ei tohi inimesi kohelda! Te võite karta või mitte, kuid seadust tuleb järgida, see on kirja pandud kõikide jaoks.»

Väljasaadetute kaitsmine näitab, et kõik on küll võrdsed, aga Vene putinistid peaks kindlasti olema veel võrdsemad.

Täielik absurd ja demagoogia, kui vähegi järgi mõelda. Hästi huvitav on see, et Toom, kes korrutab, kuidas seadused kehtivad kõigi jaoks, ei saa aru, et tegelikult õigustab ta justnimelt valikulist seadusetäitmist. Kui keegi käitub Eestis nii, et satub Kapo pidevasse huviorbiiti, on enam kui selge, et ta vilistab Eesi seadustele. Ka vene marurahvuslased peavad lähtuma Eesti seadustest, kuni nad Eestis elavad. Ja kui ei lähtu, siis – nägemist. Nii on ainuõige.

Võrdsed ja võrdsemad

6. juuni blogipostituses pajatas Toom, et tema büroo aitab veel üht õnnetut ja paljukannatanud Eestist väljasaadetut, Aleksei Jesakovi. See tüüp on aga vankumatu suurvene jutlustaja ning lisaks ka Surematu Polgu eestvedaja. Nagu väheke imelik, et «kaitsta» tuleb inimest, kelle õigusi on justnagu rikutud, aga kes ise Eestile igas mõttes vilistab. Kapo teatel on Jesakov aastaid õhutanud avalikult rahvuslikku viha, levitanud Kremli propagandakanalites toodetud materjali ning osalenud ka salakaubaveos Ida-Ukrainas. Sihuke «õnnetu».

Seega peame tõdema, et kui Yana Toom räägib õigustest kõigile, ajab ta täiesti tavalist putru. Väljasaadetute kaitsmine näitab, et kõik on küll võrdsed, aga Vene putinistid peaks kindlasti olema veel võrdsemad.

Tõele au andes peab ütlema, et avalikult Eestis viha külvajate vastu on Kapo olnud liigagi leebe. Ja Yana Toomi töö nendesuguste kaitsmisel on tööõnnetus Eesti jaoks.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles