Tartu turuhoone juures murti toiduhaagisesse sisse. Omanik: käed hakkasid lausa värisema... (1)

Copy
Foto: Erakogu

Esmaspäeva öösel tungiti Tartu turuhoone juures seisvasse haagisesse. Väidetavalt alkoholijoobes olnud mees viis endaga kaasa nii sularaha kui kasti õlut.

«Sina väike varas, kes sa otsustasid enda ellu põnevust lisada ja käia öösel kell pool kaks meie haagises endale taskuraha ja keelemärjukest võtmas, ole palun nii kena ja tule ning anna ennast ise üles. Tagasta vähemalt see rahagi, mille võtsid! Et su mälu natukene värskendada, jõid sa samaaegselt Karli õlut, millest pooliku purgi unustasid sa mulle haagise taha ka veel,» palub Tartu catering Facebooki tehtud postituses. «Annan aega asja lahendada politseiväliselt kuni õhtuni, kui sa ühendust ei võta, teen asja ametlikuks,» hoiatab toiduputka omanik.

Nimelt rüüstas pikanäpumees esmaspäeva ööl vastu teisipäeva Tartu turuhoone juures seisvat toiduhaagist. Lisaks varastatud rahale ja kaasa haaratud õlledele rikuti ära ka nii haagise lukk kui kere. 

12 purki õlut ja sularaha

Toiduhaagise omanik rääkis Elu24-le, et varguse avastas täna keskpäeval töötaja, kui läks haagist avama. «Alguses ei saanud aru midagi, aga kui kassat sättima hakkas, siis avastas, et sularaha läinud ja siis hakkas vaatama, et mis veel teisiti on ja siis avastas, et on ka tervest õllekastist 12 purki õlut võetud.»

Esmalt arvas töötaja, et ehk on omanik ise käinud joogipoolist võtmas. «Aga kui selgus, et see ei olnud mina, palusin kohe politseisse helistada ja läksin ka ise kiirelt kohale,» nentis tartlane.

Viimane tunnistas, et pärast töötajalt saadud telefonikõnet hakkasid tal käed suisa värisema. «Esmane mulje oli ikka šokk ja käed hakkasid lausa värisema kõne peale. Hiljem rahunesin maha. Teise vara lõhkuma ja võtma minna... olgugi et alkoholijoobes ja turvakaamera video järgi ka päris palju joonud, vaadates kõnnakut...»

Mehe sõnul on aga huvitav, et varganägu midagi hinnalisemat kaasa ei võtnud. «Uus kohvimasin, kallis läpakas, kangeid jooke mitmeid jne, aga neid oli lihtsalt ühest kohast teise tõstetud. Ilmselt oli eesmärk raha ja alkoholi saada lihtsalt,» spekuleerib ta.

Kuigi võiks arvata, et food truck on täna suletud, siis ei. «Korraks oli pausil asi, kui politsei fikseerimas käis, aga muidu on täitsa avatud ja kõik saavad rõõmuga sööma-jooma tulla,» sõnas toidukoha omanik.

Tartu Emajõe äärne.
Tartu Emajõe äärne. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

PPA pressiesindaja Kerly Virk kinnitas Elu24-le, et 28. juuni pärastlõunal sai politsei teate, et Tartu turuhoone kõrval olevasse toiduhaagisesse on sisse murtud, kahjustatud haagist ning varastatud sularaha. Politsei sõnul on täpne kahju selgitamisel ning uurimine alles algusjärgus.

Virk tõdes, et jäätise- või toiduhaagistesse murtakse sisse väga harva. «Pigemini otsivad vargad ikkagi võimalusi, kus sissemurdmise järel suuremat kasu teenida kui pisike kassaraha, mõni purk õlut või paar tuutut jäätist.»

Rääkides turvakaamerate paigaldamisest, nentis Virk, et nendest on Tartus politseile väga suur abi nii süütegude lahendamisel kui ka ennetamisel. «Turvakaamerate pilt jookseb politsei juhtimiskeskusesse, kus korravalvurid südalinnas ja lähistel toimuvat jooksvalt jälgivad. Samuti saavad politseiuurijad olemasolevate kaamerate salvestusi tagantjärele välja võtta. Lisaks küsib politsei alati abi ka ettevõtjatelt või eraisikutelt, kel on vajaminevas piirkonnas mõni turvakaamera,» selgitas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles