PILDID ⟩ Superstaarisaates tuntuks saanud Ingmar põrutab Ameerikasse õppima

Copy
Ingmar Erik Kiviloo.
Ingmar Erik Kiviloo. Foto: Erakogu

«Eesti otsib superstaari» saate finalistil Ingmar Kivilool täitus kauaaegne unistus. Gümnaasiumi lõpetanud muusik sai sisse mainekasse Ameerika muusikakolledžisse, kus ta hakkab õppima laulukirjutamist ja produktsiooni. Täna ilmus Ingmaril ka uus singel «Miks alati nii», kuhu ta kaasas mitmeid erinevaid pillimängijaid.

Äsja gümnaasiumi lõpetanud Ingmaril on suured tulevikuplaanid. «Peale gümnaasiumi lõppu on mul üürike hetk suve nautimiseks ja veel Eestis esinemiseks, aga septembrist õpin ma USA-s Bostonis Berklee College of Musicus laulukirjutamist ja produktsiooni,» räägib Ingmar, kellel on juba mitu aastat olnud unistus minna Ameerikasse õppima. «Hetkel on kõik läinud plaanipäraselt,» lisab ta.

Ingmar kandideeris kahte kooli: Bostoni Berklee College of Musicusse ja Musicians Institute Los Angelesse, ja sai mõlemasse ka sisse, kuid otsustas Berklee kasuks. «Lisaks põhierialale õpin seal ka juurde palju muid aineid, näiteks laulmist ja viiulit,» räägib ta.

Superstaarisaate tõttu pidi Ingmar keskkooliõpingutest mitu kuud eemal olema. «Aga kokkuvõttes sain ma tegemata jäänud tööd tehtud ja väga palju see mu tulemusi ilmselt ei mõjutanudki,» tunnistab ta.

Koolitee läbimisel sai muusik lähedastelt palju tuge. «Kindlasti on suurimaks toeks olnud mu ema, kes on mind igal moel aidanud ja toetanud. Samuti ka pilli- ja lauluõpetajad ning sõbrad, kellega koos on meil koolist nii palju ühiseid eredaid mälestusi,» räägib Ingmar, kelle sõnul oleks ilma sõpradeta koolis käimine olnud tuhat korda igavam.

Ingmar Erik Kiviloo
Ingmar Erik Kiviloo Foto: Erakogu

«Peale gümnaasiumi on tunne hea, suur etapp elus on läbitud ja uus peatükk on algamas. Kahtlemata jääb see osa mu elust mulle igaveseks meelde ning mäletan seda alati heade emotsioonidega,» räägib Ingmar, kes võtab gümnaasiumist kaasa palju uusi teadmisi, sõpru ning tuttavaid. «Gümnaasiumis arenesin selleks, kes ma praegu olen, ja kindlasti mõjutas kool ka mu mõtteviisi ja eesmärke.»

Täna tuli Ingmaril välja uus lugu «Miks alati nii», mille salvestamine sai alguse neli nädalat tagasi ning kuhu on kaasatud ka hulgaliselt pillimängijaid.

«Lugu sai inspiratsiooni inimestest, kes minusse ja minu eesmärkidesse, unistustesse ei usu,» avaldab Ingmar.

«Tihti tekib elus vaidlusi selle üle, mis oleks õige ja mida teised arvavad, et sa peaksid tegema. Näen, et sellised tülid on tähtsusetud ja mõttetud, kuna igaüks peaks tegema just seda mida ta ise kõige enam soovib ja minema oma unistuste poole,» räägib muusik enda uue loo sünnist.

Ingmar Kiviloo
Ingmar Kiviloo Foto: Erakogu

Ingmar pani enda uues loos rohkem rõhku keelpillidele ja viiulitele. «Loos on üle kümne tracki ainuüksi viiuleid ja neid kõiki kokku kõlama panna ning harmooniat luua oli äge protsess. Tulevikus kavatsen samuti proovida kirjutada lugusid orkestrikoosseisule ja keelpillidele,» räägib superstaarisaate finalist.

Lugu, sõnad ja produktsioon on Ingmari enda poolt. Lisaks sellele mängib ta loos viiulit ning koos Rauno Pellaga ka elektrikitarri. Tšellot mängib Oskar Toomet-Björck, kontrabassi Marek Mere ja flööti Liina Fidelman. Lugu aitas salvestada ning viimistleda Margus Alviste.

Ingmari uuele loole valmis ka tundeline muusikavideo, kus saab peale Ingmari näha tantsijaid Alexei Zotovichi ja Grit Tarvist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles