Abieluranda sõudnud Janek Õiglane meenutab imelist kihlumist: mul tulid pisarad silma

Triin Roos
, Ajakirjanik
Copy

Saates «Ringvaade» käis külas kümnevõistleja ja värske abielumees Janek Õiglane, kes rääkis viimastest Eesti meistrivõistlustest ning oma kaunist abikaasast Kendrast.

Möödunud suvel Kadrioru pargis kihlunud Janek ja tema ameeriklannast kallim Kendra pidasid pulmapidu 4. juunil Dominikaani Vabariigis. Pulm toimus imekaunis viietärnises kuurordis Dreams Onyx Resort & Spa, mis asub Punta Cana kuurortlinnas.

28-aastane kümnevõistleja jagab Instagramis pilte pulmadest. «Sa oled minu inimene, igaveseks!» kirjutab sportlane piltide juurde.

Mitu põhjust õnnitlemiseks

ETV-s 27. juunil eetris olnud saates «Ringvaade» sai saatejuht õnnitleda Janekit mitmel puhul. Esmalt Eesti meistrivõistlustel odaviskes saavutatud teise koha ja seejärel abiellumise puhul. Janek võistles seekordsetel võistlustel vaid paaril alal – odaviskes ja kettaheites. «Odavise on üks meelisalasid mul. Mõtlesin, et tulen välja ja proovin Eesti odaviskajatele natuke konkurentsi pakkuda,» ütleb Janek. 

Võistluseks valmistumine oli aga küllaltki katsumusterohke, sest pärast pulmi tabas sportlast koroonaviirus, mistõttu tuli jääda hotelli karantiini ning trenni sai teha vaid pisikesel rõdul.

«Eesti kümnevõistlus on väga heal järjel. Rohkem õnne on vaja ja Eesti võib peagi medali võita,» räägib sportlane. «Annan endast parima ja ma teen ühe oma elu parima kümnevõistluse,» lubab ta. 

Janek Õiglane saates «Ringvaade».
Janek Õiglane saates «Ringvaade». Foto: Ekraanitõmmis videost.

Kes on Kendra?

«Mu abikaasa Kendra on imeline naine,» ütleb Janek. «Olen südamest õnnelik, et ma sellise imelise naise enda naiseks sain.» Janekil ja Kendral oli ka nii-öelda kosjasobitaja – kümnevõistleja Karl Robert Saluri, kes oli Kendra tuttav, kuna nad käisid samas ülikoolis. Karli kaudu saigi alguse Janeki ja Kendra tutvus. 

«Kendra õpib juurat USA-s. Kaks aastat on veel õpinguid jäänud. Suvel ta töötab, sest ülikool maksab päris palju ja seepärast ta polegi Eestis praegu,» räägib Janek. 

Eriline hetk Kadriorus 

Janek meenutab kihlumist Kadriorus möödunud aastal. Kadrioru valis mees kihlumise kohaks, kuna Kendrale meeldivad lossid ja vanemad ehitised. «Teadsin, et me pole seal veel käinud ja kuna see on ilus koht. Värviline ja ilusad lilled. Minu jaoks oli see eriline koht ja tema jaoks ka eriline. Minul isegi tuli pisar silma,» avaldab Janek. Hirmu, et Kendra ei ütleb, mehel ei olnud. Pigem oli hirm selle ees, et kõik ei lähe plaanipäraselt. «Kuid õnneks sujus kõik kenasti ja väga vinge õhtu oli,» tõdeb Janek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles