Eelbroneeringu praamipiletid mandrile on esmaspäeva õhtuni välja müüdud (2)

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Heltermaa sadam laupäev 25.06. 2022 18.40
Heltermaa sadam laupäev 25.06. 2022 18.40 Foto: Kuvatõmmis Heltermaa Sadama kaamerast

Sel aastal sai jaane tähistama hakata juba üsna varakult, mis andis võimaluse võtta ette ka pikem reis saartele. Saartele saamine oli aga omaette ooper ning õigeks ajaks mandrile jõudmine on samuti tükk tegu.

Ürituste korraldajatele on andnud pikad jaanipühad hea võimaluse kõva raha kokku ajada, sest ühes nädalas võis korraldada lausa mitu üritust või ühe mitmepäevase peo.

Ka saared ei jätnud kasutamata võimalust turismindusele veel suurem hoog sisse anda, sest just suvi paneb väikesed kohad ja saarekesed elama.

Võrreldes Pühajärve jaanitulele minekut saarele reisimisega on suur vahe küll, sest üle mere minekuks peab ootama pikalt praamijärjekorras. Tänavu tegi ootamise sadamas veelgi jubedamaks lõõskav päike, isegi jahedam meretuul ei suutnud jahutada.

Elu24 reporter võttis samuti selle teekonna ette, kuid planeeris oma reisi targasti varakult, seega ei tulnud tal sadamas väga kaua küpseda. Küll aga tuli paras katsumus läbi teha tema tuttavatel, kel oli ka koer kaasas.

Praamijärjekorrad olid nii pikad, et ära tuli saata kohe mitu praami. See aga tähendas tunde sadamas ootamist. Koerale oli auto ainus jahe koht ning ei julgetud isegi jalutama minna, sest asfalt oli nii tuline, et põletanuks neljajalgse käpad ära.

Nagu võib kõigil juhtuda, jättis sõber maha kausi, millesse koerale joogiks vett panna. Nii tehti tühjaks joodud plastpudelitest noa abil kausikesed kutsa jahutamiseks.

Lõpuks praamile saades tuli tõdeda, et sealgi pole koeraga kusagil väga viibida. Koertele on mõeldud praamil vaid üks ala R-Kioski juures, kuid ilma lemmikloomata reisijad olid selle juba hõivanud. Tekilgi oli keeruline varju leida. Siiski sai autode vahel see sõit ära kannatatud.

Võis ju mõelda, et oled tark ning sõidad mandrile tagasi laupäeval, kui pea on pidustustest selge, sest üldjuhul on pühapäevad need, kus piletid on välja müüdud. Seekord pole aga juba laupäeval võimalik piletit broneerida, sest kõik on välja müüdud ning koju saamiseks tuleks taas kadalipp läbida. Seda vaadates tundub, et pühapäev tuleb veelgi hullem, sest piletid on otsas lausa esmaspäeva õhtuni. Näiteks, mõned piletid Hiiumaalt mandrile on saadaval alles 27. juunil kell 19.00 lahkuvale praamile.

Saadaval olevad piletid mandrile 27.06.2022
Saadaval olevad piletid mandrile 27.06.2022 Foto: Kuvatõmmis TSlaevad
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles