PILTUUDIS ⟩ Tartumaa maasikakasvataja leidis põllult tõelise hiiglase

Annaliisa Köss
, reporter-toimetaja
Copy
Maasikad
Maasikad Foto: Shutterstock

Magusate ja maitsvate Eesti maasikate aeg on kätte jõudnud! Kui enamasti mahub maasikas ikka põske ära, siis üks Tartumaa maasikakasvataja leidis oma põllult koguni 175 grammi kaaluva marja.

«Põllult leiab ka nii suuri maasikaid!» jagatakse Tartumaal Kambja vallas maasikaid kasvatava Madise talu Facebooki lehel.

Pildil olev Asia sorti maasikas kaalub ei rohkem ega vähem kui 175 grammi, olles võrreldav keskmise õunaga. Kommentaarideski naljatatakse, et sellisest vist üheks korraks piisabki. 

«Nii suur on ikka haruldane küll,» kinnitab Madise talu peremees Elu24-le. Tema sõnul kaalub keskmine maasikas umbes 30 grammi.

175 grammi kaaluv maasikas Madise talu põllult.
175 grammi kaaluv maasikas Madise talu põllult. Foto: Madise talu

Kui mõni nädal tagasi tabas tugeva vihmasaju tõttu Võrumaad lausa uputus, siis Tartumaale Kambja kanti, kus asub Madise talu, ei ole kosutav vihm peremehe sõnul jõudnud. «Kuiv ja kuum on ja see teeb ka korjamise raskeks,» sõnas peremees. 

«Aga saaki on ja marju jagub, kuigi meil on korjamine juba poole peal,» lausus peremees ja täpsustas, et kui selline kuum jätkub, siis on vähem kui kahe nädala pärast maasikad otsas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles