Elon Musk plaanib oma humanoidi valmis saada juba kolme kuu pärast

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Elon Musk
Elon Musk Foto: Brendan Smialowski/ Scanpix

Ladbible'i teatel plaanib maailma üks rikkamaid mehi Elon Musk septembri lõpus Tesla esitluspäeval esitleda ka Humanoidi, seega plaanib ta oma roboti valmis saada juba kolme kuu pärast.

Inimestel tuleb vaikselt oma seljatagust jälgida, sest juba kolme kuu pärast peaks valmima robot, mis on seni võimalikud olnud vaid mõnes fantaasiafilmis.

Elon Musk plaanib 30. septembril Tesla päeval esitleda ka humanoidi, millel nimeks Optimus.

Keskmise inimese pikkusega robot suudab andmete järgi tõsta ligikaudu 70 kilogrammi ning tema nägu, mis on ekraan, hakkaks kuvama vajalikku informatsiooni, mida kasutajal vaja on.

Kahjuks on 70 kilogrammine raskuste tõstmine robotil võimalik vaid koha peal, kanda ühest punktist teise suutvat see aga poole vähem.

Ilmselt kasutatakse robotis Tesla autopiloodi tarkvara ja see on varustatud kaheksa kaameraga, mis sisenevad närvivõrku, mis väidetavalt jäljendab inimese aju funktsioone. See kasutab kaameraid, et hinnata oma ümbrust, tuvastades objekte, marsruute ja pilte.

Hoolimata liiga palju ulmefilme vaatavate inimeste murest lubas Musk mitteohtlikku robotit, mis suudab täita vaid igavaid ülesandeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles