DRAMAATILISED FOTOD ⟩ Ujudes teadvuse kaotanud Anita Alvarez päästeti treeneri poolt

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Anita Alvarezi päästmine Budapestis.
Anita Alvarezi päästmine Budapestis. Foto: Attila Volgyi

Maailmameistrivõistlustel vees teadvuse kaotanud USA ujuja Anita Alvarez vajus basseini põhja ning ta tuli sealt päästa.

25-aastane ujuja  Anita Alvarez vajus kolmapäeval 22. juunil Ungaris Budapestis oma rutiini lõppedes basseini põhja. Õnneks märkas seda õigeaegselt Anita treener Andrea Fuentes ja ta asus kohe tegutsema, et ujuja elu päästa. Ta sukeldus basseini põhja ja tõstis Anita basseinist välja.

 Anita Alvarezi päästmine.
 Anita Alvarezi päästmine. Foto: Zsolt Szigetvary/Scanpix

«Ma panin tähele, et midagi on juhtunud. Ma isegi ei küsinud endalt, kas ma peaksin minema või mitte, mõtlesin lihtsalt, et ma ei kavatse oodata!» rääkis Fuentes.

Fuentes ütles, et tal tuli hakata kiiremini tegutsema kui vetelpäästjad,«Ma tunnen Anitat ja tean seda spordiala väga hästi. Nemad tegid oma tööd, mina oma.»

Dramaatilised fotod jäädvustanud veealune fotograaf Oli Scarff sõnul oli vaatepilt šokeeriv. Ta oli seal, et pildistada sportlastest kauneid fotosid, kuid vaid mõne sekundiga oli muutunud olukord eluohtlikuks ning ta kaamerapildile jäi väga surmalähedane olukord.

Täpsemaid pilte veealustest kaadritest on võimalik vaadata JustJaredist.

Ujuja Anita Alvarez on juhtunut kommenteerinud Hispaania meediale.Ta kommenteeris juhtunut eelkõige nähtud fotode kaudu, mis teda esialgu šokeerisid. Ideaalis poleks ta soovinud, et neid avaldataks, kirjutab Helsingin Sanomat.

«Nüüd arvan, et pildid on omamoodi ilusad. Nad näevad mind vees nii rahulikult ja vaikselt. Ja näha, kuidas Andrea tuleb väljasirutatud kätega alla, kui ta üritab minuni jõuda nagu superkangelane,» rääkis ujuja.

Hiljem selgus ka, miks treener jõudis enne vetelpäästjaid vette. Tuleb välja, et vetelpäästjad lähevad päästetöödele vette vaid kohtunike käsul, et nad olukordi valesti ei tõlgendaks. Alvarezi puhul oli treeneril aega esimesena reageerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles