Galerii: Saddam Husseinile ehitatud jaht on müügis

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saddam Husseinile kuulunud jaht
Saddam Husseinile kuulunud jaht Foto: AFP / Scanpix

Iraagi endisele diktaatorile Saddam Husseinile ehitatud jaht on müügis.

Qadissiyat Saddam nime kandnud jahti müüakse 23,5 miljoni euro (367,5 miljoni krooni) eest, kirjutab The Telegraph.

See 82-meetrine jaht valmis 1981. aastal Taanis Helsingör Vaerft tehases ja sellest sai varem valminud Al Mansur (Võitja) jahi sõsarjaht.

Al Mansur sai 2003. aastal Iraagi sõjas kannatada, kuid Qadissiyat Saddam mitte, kuna see ei jõudnud iialgi Iraaki, vaid oli Saudi Araabias.

Praegu kannab Saddam Husseinile kuulunud jaht nime Ocean Breeze ja asub Prantsusmaal Nice`is.

Alus on mahagonipuust ning kaunistuseks on kasutatud kulda, hõbedat ja marmorit. Jahi ehitajate sõnul on jaht araabia stiilis luksuse hea näide.

Alusel on ka moslemitele tähtsad palvetamisruumid ja püha veega purskkaev. Lisaks veel mullivannid, tänapäeva tehnika, lauatenniseruum, plasmateleviisorid ning veel mitmed teised luksusesemed. Ei puudu ka helikopteri maandumisplats ja minikliinik, koos operatsioonisaaliga.

Jahi pardal on võimalik võõrustada kuni 200 inimest. Kuna alus loodi Saddam Husseini erakasustuse jaoks, siis on voodikohti ainult 28 inimesele.

Alus varustusse kuuluvad ka relvad ning kõik klaasaknad ja uksed on kuulikindlad.

Jahi ehitamise ajal andsid ehitajad vaikimisvande ja selle rikkumise eest oleksid nad oma eluga maksnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles