Ott Lepland naudib elumuutust ja kauneid pikki hommikuid

Raadio Elmar
Copy
Ott Lepland
Ott Lepland Foto: Eero Vabamägi

Fännid saavad Ott Leplandi loomingut nautida nüüd veel ühel omapärasel moel. Muusik kirjutas koos Karl-Ander Reismanni ja Frants Tikerpuuga raadio Elmar hommikuprogrammi tunnusmuusika. Sellel lainel olles avaldas ta ka uue eestikeelse loo «Hommikud», millele saad pilgu peale heita SIIN!

Ott Lepland on raadio Elmar hommikuprogrammi kõige mängitum artist, kuid seda üsna erilisel moel. «Tegelikult on lugu nii, et mul on suur au esitada Elmari hommikuprogrammi uut heliklippi! Tegime selle valmis koos Karl-Ander Reismanni ja Frants Tikerpuuga. Nüüd on päris suur rõõm, et see on Elmari eetrisse jõudnud,» avaldas Ott Lepland. 

«Kõik algas sellest, et Elmari peatoimetaja Andres Panksepp tegi meile ettepaneku helikõlli tootmise osas. Sain temalt kirja parasjagu siis, kui tegin koostööd Karl-Ander Reismanniga - istusime siis koos Elmari teemal maha ja asusime mõtlema. Tunnusmuusika idee tuli suhteliselt kiiresti ja orgaaniliselt. Ma usun, et see ilus «Ärka, kaunis maa!» jääb nüüd paljudel kummitama,» rääkis Lepland.

Muusik tõdes, et tema elus on olnud mitmeid positiivseid muudatusi ja teiste hulgas ka see, et tempo on rahulikum ning õhtuti saab mõistlikul ajal magama. «Ma võin end pidada nüüd hommiku inimeseks! Kümmekond aastat tagasi läksin alles vastu hommikut magama, nüüd on otse vastupidi. Teen silmad lahti juba üsna vara...ajad on muutunud,» muigas ta.

«Hiljemalt kell kaheksa olen kindlasti maast lahti, kohvitass on käes ja sirvin juba esimesi uudiseid. See käib vist kaasas vanuse, aja ja elukogemusega. Mida aega edasi, seda enam tahan päeva jooksul ära teha. Kui ärgata alles poole päeva pealt, siis ei jõua enam midagi teha. Kui on tähtsad asjatoimetused ees, siis on mõistlik varakult üles tõusta. Aga eks neid perioode on muidugi erinevaid,» lisas Lepland. 

Lisaks raadio Elmar hommikuprogrammi klipile on Lepland avaldanud veel ühe hommikuteemalise loo. «See kannab pealkirja «Hommikud». Lugu on tegelikult seitse aastat valmis olnud, kuid nüüd sai uue hingamise. Vallo Kikas tegi kaasaegse produtseeringu ja muutsin ka algupäraseid sõnu. Lihtsalt nüüd oli tunne, et on õige aeg avaldamiseks. Eesmärk oli üks positiivne laul välja anda. Eelmine singel oli mõtlikumat ja sügavamat sorti, nüüd tahtsin näidata endast teist külge,» lisas ta. 

Lepland tunneb rõõmu äsja alanud Eestimaa suve üle, kuid esimesi rannamõnusid sai ta tunda juba paar nädalat tagasi. «Olin hiljuti Montenegros. Seal sai nautida tõelist paradiisiliiva,» märkis ta raadio Elmar hommikuprogrammis «Ärka, kaunis maa!».

Kuula uut lugu ja intervjuud SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles