ŠOKEERIV Kreekas paiskas maanduv lennuk jalakäija merre

Triin Roos
, Ajakirjanik
Copy
Skiathose lennujaam Kreekas.
Skiathose lennujaam Kreekas. Foto: Markus Mainka, via www.imago-images.de, Scanpix

Kreekas Skiathose saarel paiskas maanduv lennuk 79-aastase mehe merre. 

Skiathos on Kreekale kuuluv saar Egeuse meres. Skiathose saare lennuväli on eriline, kuna inimestel on seal võimalik lennukite õhkutõusmist ja maandumist väga lähedalt näha. Kuigi vaatepilt on põnev, on see siiski ka piisavalt ohtlik. Lennukite hoovõturada asub rannast vaid paari meetri kaugusel ja kohe maantee kõrval.   

Lennuvälja lühikese, kitsa ja kaldega maandumisraja tõttu vajavad piloodid seal maandumiseks lisatreeningut ning maanduda võivad ainult lennuki kaptenid. Kui kapten peaks haigestuma, suunatakse lend mõnele teisele lennuväljale, kirjutab Trip.ee

Õnnetused pole harvad

Möödunud pühapäeva lõunaajal kukkuski üks 79-aastane mees lennuki maandumisel tekkiva suure õhuvoolu tõttu vette, vahendab Keep Talking Greece. Mees jalutas lennujaama kõrval asuva tee peal, kui tema pea kohalt üle lennanud lennuk ta merre paiskas.

Mees nägi, et lennuk hakkab maanduma, kuid ta arvas, et ta saab selle tee peal edasi kõndida. Ta hakkas kiiremini kõndima, kuid kui lennuk oli maapinnale väga lähedale jõudnud, siis paiskas lennuki õhuvool mehe mõne sekundi jooksul 10 meetrit eemale. Mõnede pealtnägijate sõnul kukkus mees merre. Pealtnägijad kutsusid sündmuskohale kiirabi ja politsei.   

Mees oli toimunust šokis ning kiirabi viis ta tervisekontrolli, kus talle tehti mitmeid analüüse ning röntgen. Õnneks midagi tõsist mehel ei juhtunud ning tal olid vaid väiksemad vigastused.    

Pole teada, kas mees on saare elanik või turist. 

Skiathose lennujaamas, mis kannab nime «Alexandros Papadiamantis», käib iga päev lennukite maandumist ja õhkutõusmist filmimas ja pildistamas sadu inimesi. See pole esimene kord, kui inimene on lennuki maandumise tõttu vette kukkunud. Mitmeid sarnaseid õnnetusi on ka varem juhtunud. 

Skiathose saare võimud tõdevad, et probleem lennujaamaga on aastaid olnud lahendamata.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles