Ott Kiivika nimel õngitsetakse jabura kirjaga raha: tee väike ülekanne ja ole meheks

Ketlin Kruse
, Reporter
Copy
Ott Kiivikas
Ott Kiivikas Foto: Elmo Riig

Ott Kiivika nimelise Facebooki konto alt palutakse ülekannet, tuues küllaltki humoorikas põhjus. «Tegemist on fake konto ja kelmusega,» kinnitas kulturist Elu24-le.

«Jou jou mis passid seal! See oli väike nali muidugi, Ott Kiivikas olen,» jagab kodanik Twitteris Facebooki postkasti saabunud kirja. Nimelt on kulturistile loodud Facebookis libakonto, mille alt raha noolitakse.

«Sellesmõttes lugu selline et pidin täna peale jõmmi tipsuga liha sussutama aga jätsin kuradi rahakoti sulaga myfiti kappi raisk. Et ühesõnaga ilgelt oleks vaja 20 euri onju tee väike ülekanne ja ole meheks! Hoia kõva ja kõrgel,» kirjutas liba-Kiivikas, kes saatis ka enda kontonumbri.

Mainitud kontost on teadlik ka kulturist ise. «Mulle saadeti see ka. Tegemist on tõesti fake konto ja kelmusega,» kinnitas Ott. Mees tõdes, et peaks ka õiguskaitseorganeid teavitama, et asjaosalised vastutusele võtta.

Libakontoga on ta aga varemgi kokku puutunud. «On ka varem tehtud libakontosid, kuid petuskeem on esmakordne. Kindlasti paha lugu, kuid eks see peegeldab praegust ühiskonda ja üldist petuskeemide rohkust. Iga inimene peaks enne mõtlema, kui sellisele asjale reageerib, ja kontrollima konto tausta,» kutsub Ott inimesi valvsusele. 

Libakontodega on teiste hulgas rinda pistnud nii Tanel Padar, Uku Suviste, Koit Toome kui Kersti Kaljulaid.

«Tekkinud on mitmeid libakontosid, kes püüavad minu nime alt aktiivselt armastust ja tänu avaldada minu sõbralistis olevatele inimestele. Küllaga on neil kange kire küüsis ilmselt unarusse jäänud enda majanduslik seis ning tekkinud väike rahaprobleem, mida nad püüavad lahendada, pärides üüratuid ülekandeid minu listis olevatelt inimestelt,» hoiatas Uku Suviste oma fänne tänavu jaanuaris. 

«Identiteedivarguse kuriteoks võib lugeda teo, kus esinetakse teise inimesena ning seeläbi loodetakse teenida rahalist kasu. Sel juhul tuleks teha avaldus veebilehel www.politsei.ee. Edasised juhised, kuidas peavad tegutsema juhtunuga seotud inimesed, kelle kaudu proovitakse raha saada, annab juba konkreetne juhtumit menetlev politseinik,» soovitab PPA kommunikatsioonibüroo politseikapten Maarja Punak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles