Ühendkuningriigis hakatakse ahvirõugete vaktsiini pakkuma geidele ning biseksuaalsetele meestele

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Ahvirõuged
Ahvirõuged Foto: hs.fi

Ühendkuningriigis hakatakse viirusnakkuse leviku tõkestamiseks laiemalt pakkuma ahvirõugete vastu tõhusaks osutunud vaktsiini ja seda eelkõige homoseksuaalsetele meestele.

Ühendkuningriigi terviseohutuse agentuuri (UKHSA) avaldatud uute juhiste kohaselt pakutakse homo- ja biseksuaalsetele meestele vaktsiini, sest neil on suurem risk ahvirõugetega kokku puutuda, kirjutab Independent.

UKHSA teatas, et strateegia kohaselt võib arst soovitada vaktsineerimist isikule, kellel on näiteks mitu partnerit või kes osaleb grupiseksis või muus sarnases seksuaalses tegevuses.

Ühendkuningriigis on puhang olnud peamiselt geide ja biseksuaalsete meeste seas. Haigestunud on ka mehed, kes on astunud reisil vahekorda mehega, kes on pärit riigist, kus ahvirõuged on endeemilised.

Praeguseks on Ühendkuningriigis avastatud kokku 793 juhtumit.

UKHSA immuniseerimise juht dr Mary Ramsay ütles: «Laiendades vaktsiini pakkumist suurema riskiga inimestele, loodame katkestada levikuahelad ja aidata haiguspuhangut ohjeldada.»

Teisipäeval UKHSA avaldatud uute andmete järgi on 99 protsenti nakatunutest olnud mehed, viirusega on seni nakatunud vaid viis naist.

Enamik Ühendkuningriigi juhtumeid on Londoni elanike seas. Kinnitatud nakatunute keskmine vanus on 37 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles