Tuunikalad vahetatakse polüuretaankalade vastu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk selle aasta jaanuaris toimunud tuunikalade viskevõistluselt
Hetk selle aasta jaanuaris toimunud tuunikalade viskevõistluselt Foto: AP / Scanpix

Austraalia iga-aastasel tuunikala viskevõistlusel vahetatakse külmutatud kalad polüuretaankalade vastu.

2008. aasta jaanuaris Lõuna-Austraalias Port Lincolnis toimuval Tunarama festivalil ei saa enam tuunikalu lendamas näha, vahenda The Telegraph.

Põhjus, miks  külmutatud kalad vahetatakse plastmassist koopiate vastu, on selles, et maailmas on tuunikalade arv drastiliselt vähenenud ning plasstmasskalad on keskkonnasõbralikumad.

«Õigete kalade loopimine on tegelikult raiskamine. Külmutatud kalad lagunevad pärast viset laiali. Kaladel tulevad silmad ja uimed ära ning lõpuks on kogu plats kalajäänuseid täis. Vahel lendavad kalajäätmed ka pealtvaatajateni,» selgitas 2008. aasta tuunikalafestivali korraldaja Merriwyne Hore.

Tuunikala viskevõistlustel neljas kategoorias osalejad peavad lennutama kümnekilost tuunikala või nüüd siis selle koopiat nii kaugele kui nad suudavad, kasutades selleks vasaraheite tehnikat.

Iga kategooria võitja saab auhinnaks 870 dollarit (9309 krooni).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles