KORRALIK KASUM Räppar nublu pani oma saare müüki ning küsib ostuhinnast pea viis korda kallimat hinda

Merilyn Närep
, Päevatoimetaja
Copy
räppar Nublu
räppar Nublu Foto: Pressifoto/Jaanar Nikkar

Räppar nublu ostis 2020. aastal ära tükk aega pakkumisel olnud tillukese saare Harjumaal Hauaneeme lahes. Nüüd on kuulsaks saanud saar juba müügis ning seda päris kopsaka summa eest.

Harjumaal Kuusalu vallas Pärispeal Hauaneeme lahes paiknev Väheloo saar oli müügis olnud päris pikalt, kui selle ostis ära OÜ Kaigas, mille juhatusse kuulub ainult räppar nublu.

Kunagise müügikuulutuse andmetel on saarele võimalik ehitada oma jahisadam, meresügavuse uuringud selleks tarbeks on tehtud. Rajada saab ka paadisilla.

Saar oli toona pakkumises 29 000 euroga, kuid võib arvata, et räppar soetas selle tükk maad odavamalt.

Nüüd on aga saar uuesti müügis ning kui nublu selle maha müüb, teenib ta ikka kopsaka kasumi. «Müüa nublu kuulsaks lauldud isiklik paradiisisaar,» seisab kuulutuses. Saare hinnaks on märgitud 139 000 eurot, mis tähendab, et räppar teeniks müügiga pea viiekordse kasumi.

Nublu saar.
Nublu saar. Foto: Sander Ilvest

«Väheloo saare visioon on olla koht kunsti loomiseks, esitlemiseks ja nautimiseks. Asukoht on Eesti põhjapoolseimas servas tillukesel Väheloo saarel Pärispea poolsaare kõrval on märgiline. Veel vähem kui 30 aastat tagasi oli piirkond tsiviilinimestele suletud – tegemist oli kinnise piirivalvetsooniga. Riik, mis enda piiri nii kiivalt kaitses, oli Nõukogude Liit – õigusvastane moodustis, mis iseseisva Eesti Vabariigi territooriumi okupeeris. Moodustis, kus kõik kunstivormid olid tugeva tsensuuri all ning kus mõisted nagu «sõna- ja loominguvabadus» ei tähendanud suurt midagi,» kirjutatakse kuulutuses. 

Vaata kuulutust SIIT.

Eestis pole ühe eraisiku käsutuses olevad saared kuigi levinud, kuid näiteks Põhjamaades ja Suurbritannias on säärased elupaigad väga menukad. Liiklemiseks kasutatakse isiklikke meresõidukeid ja lähimate linnadega hoitakse sel moel regulaarselt ühendust.

Nublu vihjas saare ostmisele aga juba 2020. aasta suve alguses, kui räppis: «Ma mõtlen, mul võiks olla oma saar ja saare keskel oma baar.»

Elu24 käis ka 2020. aasta septembris nublu saart uudistamas. Loe artiklit SIIT.

Saare endiste peremeeste kirju minevik: Pringlesi karpi peidetud narko ja kohtumine Juhan Partsiga

Minisaare eelmised omanikud olid pisisulid Matis ja Karl, kelle mineviku kohta on raske infot leida mujalt kui kohtulahendite registrist. Kui muidu on sageli räpparid need, kes seadusega pahuksisse satuvad ja raske elusaatuse muusikasse valavad, siis nublu on Matise ja Karli kõrval täielik paipoiss.

Karli kriminaalne minevik ulatub teismeikka. Kaheksa klassi haridusega noormees läks halvale teele 2013. aastal, kui hakkas kanepidiileriks. Tema sõprade ring oli tollal valdavalt kriminaalne ja Karl lasi ennast mõjutada nii narkootikumide tarvitamise kui kuritegude toimepanemise suhtes, selgub kohtudokumentidest.

Kohtulahendist leiab, et Karlile anti kolme aasta jooksul Tallinnas Kalamaja kandis 10 kuni 100 grammi kaupa marihuaanat, mida ta seejärel poole või ühe grammi kaupa edasi müüs.

Karli õnn sai otsa 2015. aasta kevadel, kui politsei pidas kinni auto, millega poiss narkot smugeldas. Karl andis politseile vabatahtlikult üle pagasiruumis olnud seljakoti, milles oli Pringlesi krõpsude karp, mille seest leiti 112 grammi marihuaanat. Veel leiti keelatud ainet kilekotist ja suitsupakist, kokku umbes 180 grammi.

Kunagi Hea Lapse kaanepildi joonistanud Matis jõudis Karli saatusele järele aasta hiljem. Harju maakohus mõistis ta 2016. aasta novembris süüdi narkootilise või psühhotroopse aine tarvitamise või väikeses koguses valmistamise, omandamise või valdamise eest. Matis jäi politseile vahele sama aasta augustis ning kohtusse ei ilmunud.

Mees pääses siiski võrdlemisi lihtsalt: talle seati kohustuseks ilmuda kuu aja jooksul PPA arestimajja, kus ta pidi veetma kaheksa päeva. Samuti pidi ta kinni maksma 35 eurot, mis läks joobeseisundi tuvastamiseks.

Kuidas Väheloo saar Matise ja Karli ühisomandisse sattus, on meie jaoks müsteerium, kuid neil on kahe peale kinnisvara veelgi, ka samas Pärispea poolsaarel. Seega polnud tillukese laiu mahamüümine eriti suur kaotus.

Loe pikemalt SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles