Alika Milova esinemisest heategevuskontserdil «Laulud sõdurile»: tekkis suur vastutus, et kõik läheks hästi

Getter Trumsi
, Tegevtoimetaja
Copy
Alika Milovat kuuleb juba 22. juunil kontserdil «Laulud sõdurile».
Alika Milovat kuuleb juba 22. juunil kontserdil «Laulud sõdurile». Foto: Erlend Štaub

Heategevuslik kontsert «Laulud sõdurile» jõuab 22. juuni õhtul Kanal 2 ja Postimehe veebi vahendusel vaatajateni. Teiste seas astub lavale superstaarisaate viimase hooaja särav võitja Alika Milova.

Noor lauljatar Alika Milova tuli aasta alguses «Eesti otsib superstaari» saates võitjaks. Pärast seda on Narvast pärit 19-aastane laulja teinud kaasa mitmes projektis, esinenud korduvalt ning paar nädalat tagasi andis ta välja ka uue singli «Bon Appetit».

Alika sõnul on tal pärast superstaarisaate võitu läinud väga hästi. «Väga palju kontserte, see teeb õnnelikuks. Väga palju erinevaid projekte, kirjutan muusikat ja kõik on hästi,» ütleb laulja Elu24-le.

Alika Miloval on ees tegus suvi.
Alika Miloval on ees tegus suvi. Foto: Erlend Štaub

Möödunud nädalal 16. juunil astus Alika lavale Ämari lennubaasis toimunud heategevuslikul kontserdil «Laulud sõdurid». 11. korda peetud üritusest polnud Alika varem kuulnud. «Kui mind esinema kutsuti, siis hakkasin uurima. Hiljem mõistsin, kui suur au see oli, et mind sinna esinema kutsuti.»

«Sellepärast on mul suur au, et mind kutsutakse sellistele kontsertidele nagu «Laulud sõdurile», kus ma saan anda inimestele veidi lootust.» – Alika Milova

Kontsertõhtul esinemist kirjeldab Alika kui midagi ärevat ja erakordset, kuna publikus istus palju tähtsaid inimesi. «President Alar Karis, Kersti Kaljulaid, Kaja Kallas, sõdurid,» loetleb Alika, «olin päris põnevil, kui seal laval seisin. Kas mul ikka kõik sõnad on peas? Tekkis suur vastutus, et kõik läheks hästi.»

Lood, mida Alika kontserdil «Laulud sõdurile» esitas, valis ta välja ise. Lisaks Alika uuele loole «Bon Appetit» kõlas tema suust Genialistide 2003. aasta hittlugu «Leekiv armastus». Kuigi paljud on seda juba korduvalt kuulnud, siis Alika avastas loo enda jaoks alles mõned kuud tagasi.

«Tegelikult tean, et kõik eestlased teavad seda laulu väga hästi. Vahepeal kuulati seda isegi liiga palju, aga mina seda toona kahjuks ei teadnud. Hiljuti, pool aastat tagasi alles kuulsin seda ja see lugu mulle väga-väga meeldib,» tõdes laulja.

Rääkides kontserdist «Laulud sõdurile» ja heategudest, avaldab Alika, et hiljuti läks talle südamesse üks meedias avaldatud lugu loomade varjupaigast, mille asukatele antakse sobimatut toitu. «See murdis mu südame, tavaliselt ma proovin selliseid uudiseid vältida, kuna olen väga tundlik nende suhtes. Kui ma näen kasvõi korraks midagi sellist, siis hakkavad mul pisarad jooksma.»

Alika Milova esitab «Laulud sõdurile» heategevuskontserrdil ka oma uut singlit «Bon Appetit»
Alika Milova esitab «Laulud sõdurile» heategevuskontserrdil ka oma uut singlit «Bon Appetit» Foto: Erlend Štaub

Nõnda otsustas ta loomade varjupaigale annetada: «Mõtlesin, et kas lähen täna restorani või annetan raha heategevuseks.» Noor laulja tunnistab, et tahab tulevikus rohkem erinevate heategevuslike organisatsioonidega koostööd teha. «Sellepärast on mul suur au, et mind kutsutakse sellistele kontsertidele nagu «Laulud sõdurile», kus ma saan anda inimestele veidi lootust.»

Juba homme, 21. juunil astub Alika üles Pärnu suve avamisüritusel «Tere, Pärnu suvi!» peaesinejana. Järgmisel kuul näeb Alikat näiteks 9. juulil Rakveres koos 5MIINUSE, Shanoni ja Stefaniga, 16. juulil kuuleb lauljat Peipsi Romantikal ning juuli lõpus on Alika üks Valgeranna festivali esinejatest.

Rohkem infot Alika esinemiste kohta leiad tema ametlikult kodulehelt SIIT.

«Laulud sõdurile»

Ämari lennuväljal toimus 16. juunil heategevusliku kontserdi «Laulud sõdurile» salvestus, kus muusikalist naudingut pakkusid sõjaväeorkestri saatel Eda-Ines Etti, Alika Milova, Karl-Erik Taukar, Duo Ruut, rahvusooper Estonia bariton René Soom, räppar villemdrillem, Elina Born ning Kaire Vilgats ja Dagmar Oja.

11. korda toimuv heategevuslik kontsert jõuab publikuni 22. juuni õhtul Kanal 2-s ja online-ülekandena Postimehe veebis. Esmakordselt kuuleb kontserti ka Kuku raadios 23. juunil.

Kontserdiga kogutud annetustega toetab Carolin Illenzeeri Fond raskelt vigastatud või teenistuses langenud kaitseväelaste laste haridusteed ning huvitegevust.

Fondilt saab toetust 64 last ning üks Carolin Illenzeeri Fondi lastest, seitsmeaastane Kaspar Mets oli ka kontserdi õhtujuht koos Mirtel Pohlaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles