GALERII ⟩ Postimees jõudis edukalt Tipust Topini! Tiimi kapten Aivar Reinap: läks oodatust paremini!

Copy

Sel nädalavahetusel osales Postimees viiendat korda aasta erilisemal jooksuüritusel Tipust Topini, kus tuli kümneliikmelise võistkonnaga läbida järjest joostes teekond Suure Munamäe tipust Pirita purjespordikeskuse ehk TOPini.

Kokku osales sel aastal rekordarv ehk 80 jooksutiimi, kes pidid joostes läbima 337 kilomeetrit – iga jooksja käis rajal kolm korda. Üksiku etapi pikkus jäi 8–16 km vahele ja ühe jooksja läbitud kogudistants oli 30–42 km.

Postimehe tiim oli jooksuüritusel stardis juba viies kord ning viiendat korda läksid rajale Postimehe peatoimetaja asetäitja Aivar Reinap, Tartu Postimehe arvamustoimetaja Jüri Saar ja Postimehe assistent Airi Arrak. Kolmandat korda osales Postimehe reporter Ülle Harju, teist korda Postimehe saatejuht Nele Kullerkupp ja Kanal 2 videostriimingu juht Andres Jakovlev. Debüüdi tegid Postimehe front-end-arendaja Enar Mustonen, Apollo TV müügi- ja teenindusjuht Mait Kuusalu, BNSi ajakirjanik Ahto Jakson ja MM Grupi assistent Marina Sang.

«Postimehel läks oodatust paremini – meil töötab mitmeid häid jooksjaid ehk tiim on aastatega tugevnenud,» sõnab tiimi kapten Aivar Reinap pärast jooksu. «Ilm oli pilvine, osad jooksud jäid vihma kätte. Täna oli väga palju vastutuult, aga kokkuvõttes olid väga head jooksutingimused.»

Reinap märgib aga, et tegemist pole võistlusega ning pigem nauditakse jooksmist, mitte ei joosta keel vesti peal veri ninast välja. Küll aga tekib koos paljude tiimidega ühel rajal joostes ikka hasart ning tempo tõuseb. «Lahe on ka, et ühes tiimis jooksevad isehakanud jooksjad Eesti tasemel tegijatega kõrvuti.»

«Kui on trenni tehtud, siis kannatab ka sellise erilise formaadi välja, kus peab 24 tunni sees jooksma kolm korda suhteliselt pikka distantsi. Sisuliselt magamata ning suure osa autoga jooksjatega kaasa sõites,» lisab ta. 

Jooksu teeb Reinapi sõnul eriliseks asjaolu, et joosta saab nii ööpimeduses, päeval päikese käes palavuses kui varahommikuse uduga. «Palju oli ka tõuse ja laskumisi ehk erinevad teeolud. Aga ürituse teeb meeldejäävaks jooksjate-tiimide positiivne fiiling – üksteisele elatakse kaasa, ergutatakse, pakutakse vajadusel juua jne.»

«Mingit vingumist, ärategemist ja negatiivset energiat pole viie aasta jooksul olnud, mistõttu tahavad ka seal osalejad järgmine aasta tagasi tulla ning sellest ka igal aastal suurenenud osalejate arv,» märgib Reinap lõpetuseks. 

Jooksurada kulges marsuudil Haanja-Rõuge-Sõmerpalu-Sulbi-Kooraste-Otepää-Palupera-Elva-Nõu-Külitse-Tartu-Lähte-Elistvere-Jõgeva-Vägeva-Vaimastvere-Väike-Maarja-Tapa-Lehtse-Aegviidu-Kehra-Raasiku-Maardu-Pirita. Valdavalt joosti väiksematel teedel ja suurest autoliiklusest eemal.

Postimehe tiim startis numbri 54 all laupäeval kell 10.36 Suure Munamäe tipust. Tartu ERMi juurde jõudis Postimees kella 21 paiku laupäeva õhtul ja Tallinnas oli võistkond kohal pühapäeva pealelõunaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles