Suri Eesti õigeusu vaimulik, preester ja ohvitser Toivo Treima (1)

Elu24
Copy
Toivo Treima
Toivo Treima Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kolmapäeva (15. juuni) hommikul lahkus igavikku Eesti Apostlik-Õigeusu Kiriku Tornimäe ja veel mitme Saaremaa ja Muhu koguduse preester isa Toivo Treima, teatab Meie Kirik.

Toivo Treima sündis 2. juulil 1958 Pärnus. Ta oli abielus, peres neli last. Aastatel 1992–2008 oli ta kaitseväe ohvitser, teenis vabariigi presidendi käsundusohvitserina, kaitsejõudude peastaabi informatsiooniosakonnas ning Balti kaitsekolledžis õppejõuna.

Tallinna ja kogu Eesti metropoliit Stefanus pühitses isa Toivo preestriks 26. oktoobril 2008. Tornimäe Neitsi Maria kogudust teenis isa Toivo alates 2010. aastast, kuid lisaks sellele tuli hooldada veel mitmed Saare ja Muhu kogudusi.

Ta on õppinud Tartu Riiklikus Ülikoolis vene keelt ja kirjandust 1980–1982, Eskilstuna Rahvakõrgkoolis 1990–1991, Uppsala Ülikoolis rootsi keelt ja kirjandust 1991–1992 ning Eesti Metodisti Kiriku Teoloogilises Seminaris 2002; oli ohvitser Eesti kaitsejõududes 1992–2008, töötas vabariigi presidendi käsundusohvitserina, kaitsejõudude peastaabi informatsiooniosakonnas ning Balti Kaitsekolledžis õppejõuna.

Alles eelmise aasta jaanuaris andis Toivo ja tema abikaasa Marina Saarte Häälele suure intervjuu oma kodu kohta. «Meie elu on olnud tõesti kirju, me oleme olnud oma tegevuse tõttu Nõukogude Liidust välja saadetud, oleme olnud põgenikena Itaalias ja Rootsis. Rootsi ei tahtnud meid ka alguses vastu võtta – kuna me hoidsime rännates raha kokku, ma habet ei ajanud ja nägin välja nagu eht ISIS-e (Iraagi ja Levandi Islamiriik on sunniitide islamistlik terroriorganisatsioon, mis on eri nimede all olemas olnud 1990-ndate keskpaigast, T. K.) võitleja musternäidis. Kuigi seda ISIS-t sel ajal veel olemas ei olnud,» sõnas Toivo intervjuus. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles