GALERII JA VIDEOD ⟩ MARKO REIKOP 53! Meenuta telelegendi parimaid hetki: Rootsi mädakala, peapiiskopi ees vandumine ja mägrarasv (1)

Elu24
Copy

Telelegend Marko Reikop tähistab 19. juunil 53. sünnipäeva. Elu24 korjas selleks puhuks kokku vahva galerii ja pani kirja aastate jooksul juhtunud lõbusad seiklused, mis on Reikopit seni saatnud. 

Marko Reikop on õppinud Tallinna 54. keskkoolis ning lõpetanud 1991. aastal raamatukogunduse ja bibliograafia erialal Tallinna Pedagoogikaülikooli.

Reikop alustas ajakirjanikukarjääri saadetega Eesti Raadios. Ta oli saatejuht nii Raadio 2-s (hommikuprogramm «Et R2 maa», päevasaade «Kahega lõunal» jm) kui ka Vikerraadios. Raadiost suundus Reikop Eesti Televisiooni, kus tema tuntumad telesaated on olnud «Paar», «Terevisioon», «Klaver põõsas», «Eurolaul» ja «Eesti laul».

Ta on korduvalt olnud Eurovisiooni lauluvõistluse kommentaator, algul Eesti Raadios ning alates aastast 1998 Eesti Televisioonis.

Marko Reikop on valitud korduvalt eri küsitlustel parimate saatejuhtide hulka, sh parimaks telesaadete meessaatejuhiks. Ta on kandideerinud korduvalt samas kategoorias EFTA auhindade jagamisel.

Loe, vaata ja meenuta vahvaid ja naljakaid hetki Marko Reikopi elus

2008. aastal kirjutas Elu24, et Marko Reikop kehastus naistepäeva puhul ajakirja Stiil fotoseeria jaoks Marlene Dietrichiks ning leidis pärast ümberriietumist, et naine olla pole sugugi kerge. 

«Dietrichi-mutil olid ka kogu aeg silmad pilukil, kui neli kilo karvu on peal,» kommenteeris Reikop kunstripsmeid ning kaebas ka sätendava kampsuni ja selle üle, et naiselikes riietes on palav.

«Ausalt öeldes väga perversne, väga rõve on olla,» tunnistas korsetti ja roosasse siidnegližeesse riietatud Reikop pildistamise ajal.

2011. aastal proovis Reikop otse-eetris Rootsi mädakala.

«See juba praegu lõhnab niimoodi nagu keegi oleks roojanud stuudiosse! Öääh... kuulge, ärge... phuh!» ähkis ja puhkis ta eetris. 

2012. aastal sõnas Reikop: «Esimene «Ringvaade» läks sõna otseses mõttes p**sse!» 

«Me valmistasime esimest saadet hästi pikalt ette – alustasime septembris, aga olime terve augusti ärevil. Meil oli intervjuu Enelin Meiusiga, kellega keegi Eesti meediast aastaid rääkinud polnud, aga kogu saade läks täiesti p**sse – sõna otseses mõttes,» meenutas Reikop «Ringvaate» esimest osa, mis läks eetrisse 2009. aasta sügisel.

2013. aastal sai Reikop «Ringvaate» saates maitsta kastaneid. 

«Minust ei saa kastanite suurt austajat, rott on kindlasti parem kui kastanid,» tunnistas Reikop. Tema sõnul maitsesid kastanid nagu savist tehtud tuunikala: «Rootsi mädakala on sellest veel halvem.»

Samal aastal oli tal ka au maitsta eetris veidrat ravimit, mille hulka on segatud mett, põdrasarvi ja mägrarasva.

«Oh sa raisk, see haiseb päris jubedalt,» tõdes Reikop, kui purgi avas.

2014. aastal õpetas Reikop kõiki, kuidas mobiiltelefoniga filmida. 

Aastavahetuse huumorisaate «Tujurikkuja» näitlejad Märt Avandi ja Ott Sepp ootasid toona rahvalt humoorikaid klippe, mis nende tuju rikkuma hakkaks. «Ringvaate» saatejuht Marko Reikop õpetas selle puhul vaatajatele, kuidas õigesti mobiiltelefoniga klippi filmida.

Nimelt tuleb filmides telefoni horisontaalselt käes hoida, et kaader ilusti ekraani ära kataks ning ei tekiks tühje musti ääri.

2016. aastal kinkis Reikopi kaassaatejuht Grete Lõbu talle otse-eetris koprasaba, mida gurmaan Reikop maitsta sai.

Reikop, kes on maitsnud ka mäkra, tõdes, et kobras on selle kõrval väga maitsev. «Ma olen maailmas söönud nüüd absoluutselt kõiki asju,» naeris Reikop.

2017. aastal vandus Reikop otse-eetris peapiiskopi ees.

«Ringvaate» saatejuht palus Viilmal ka otse-eetris müüte purustada ning õnnetul kombel ropendas otse peapiiskopi ees. «Kuulge, miks te neid kohvikannusoojendajaid peas kannate? Mis kuradi... Vabandust, Kurat on piiblitegelane, võib ikka kasutada,» ütles Reikop.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles