Ukraina tahab Eurovisiooni korraldamiseks täiendavaid läbirääkimisi

Postimees
Copy
Kalush Orchestra asutaja Oleh Psiuk koos fännidega.
Kalush Orchestra asutaja Oleh Psiuk koos fännidega. Foto: Alessandro Di Marco

Euroopa Ringhäälingute Liidu (EBU) otsusega järgmise aasta Eurovisiooni korraldamisest ilma jäetud Ukrainaga ei arutatud lauluvõistluse võõrustamise kõiki võimalusi, kirjutasid riigi kultuuri- ja infopoliitika minister, rahvusringhäälingu nõukogu esimees ning kolmel aastal Eurovisiooni võitjaks tulnud muusikud ühisavalduses.

«Ukraina ei nõustu Euroopa Ringhäälingute Liidu otsuse olemusega, sest seisime sellega silmitsi, ilma, et meiega oleks arutatud muid võimalusi. Ukraina usub, et on põhjust edasisteks läbirääkimisteks ja kõigi osapoolte nõudmistele vastava ühise lahenduse leidmiseks,» vahendas Ukraina riiklik uudisteagentuur Ukrinform.

Avaldusele kirjutasid alla kultuuri- ja infopoliitika minister Oleksandr Tkatšenko, rahvusringhäälingu (UA: PBC) nõukogu esimees Mõkola Tšernotõtskõi ja Eurovisiooni lauluvõistluse võitjad Ruslana Ljutško (2004), Jamala (2016) ning Oleh Psiuk Kalush Orchestrast (2022).

Nende sõnul võitis Ukraina tänavuse Eurovisiooni ausalt ja täitis õigeaegselt kõik järgmise aasta lauluvõistluse korraldamiseks esitatud tingimused, sealhulgas andis vastused ja tagatised ohutusstandardite ning võimalike võistluspaikade kohta.

«Eurovisiooni korraldamine Ukrainas on tugev signaal kogu maailmale, et ta toetab nüüd Ukrainat. Nõuame [EBU-lt] otsuse muutmist, sest usume, et suudame täita kõik võetud kohustused, nagu oleme korduvalt rõhutatud Euroopa Ringhäälingute Liidule. Seetõttu nõuame täiendavaid läbirääkimisi 2023. aasta Eurovisiooni korraldamise üle Ukrainas,» seisis avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles