TIPUST TOPINI Kaheksasada jooksusõpra alustab nädalavahetusel Suure Munamäe tipust teekonda Tallinnasse

Annaliisa Köss
, reporter-toimetaja
Copy
Tipust Topini teatejooks 2021. aastal.
Tipust Topini teatejooks 2021. aastal. Foto: Aldis Toome

Sel nädalavahetusel võtavad kümneliikmelised tiimid juba kuuendat korda ette teatejooksu Suure Munamäe tipust Tallinnasse Piritale, läbides ühtekokku 339 kilomeetrit.

Juba kuuendat aastat Nike'i eestvedamisel toimuv teatejooks Tipust Topini toob 80 kümneliikmelist võistkonda joostes Suure Munamäe tipust Tallinnasse Piritale. Eriliseks teeb jooksusündmuse asjaolu, et tegemist ei ole võistlusega, vaid selle eesmärk on populariseerida jooksmist ning külastada Eestimaa kauneid paiku.

Teatejooksu rada kulgeb marsuudil Haanja-Rõuge-Otepää-Elva-Nõo-Tartu-Elistvere-Luua-Jõgeva-Vägeva-Väike-Maarja-Tapa-Jäneda-Kõrvemaa-Kehra-Raasiku-Maardu-Pirita. Joostakse järjest vahetusi edasi andes nii päeval kui ka öösel, läbides ühtekokku 339 kilomeetrit. 

Huvilisi on rohkelt

Ürituse peakorraldaja Sten-Eric Uibo ütles Elu24-le, et kuus aastat tagasi alustati vaid kolmekümne jooksja ehk kolme tiimiga, mistõttu võib julgelt väita, et jooksu kui spordiala propageerimine on igati korda läinud.

Tipust Topini teatejooks 2021. aastal. Ühispilt Suure Munamäe jalamil.
Tipust Topini teatejooks 2021. aastal. Ühispilt Suure Munamäe jalamil. Foto: Aldis Toome

«Kuidagi on meil õnnestunud sättida nii, et koroona-aastad pausi ei tekitanud ja oleme saanud kuus aastat järjest ürituse täismahus korraldada, sealjuures igal aastal osalejate piirarvu veidi tõstnud,» selgitab Uibo ja lisab, et huvi ürituse vastu on väga suur. «Ma arvan, et soovijaid oleks umbes kaks korda rohkem kui me vastu võtame,» muigab ta.

Peakorraldaja selgitab, et osalejate arv on limiteeritud eelkõige turvalisuse kaalutlustel, kuna jooks toimub avatud liiklusega teedel.

Tippjooksjatest pankuriteni

Uibo lisab, et osalejate seltskond on ka tänavu väga kirju: tippjooksjatest politseinikeni, rahvatantsijatest pankuriteni. Teiste seas lööb esmakordselt kaasa ka vigursuusataja Henry Sildaru.

Kaheksasaja osalejaga teatejooks saab Suure Munamäe tipust stardi laupäeval, 18. juunil kell 08.00 ning esimesed tiimid jõuavad Piritale pühapäeval, 19. juunil kella 15.00 paiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles