VIDEO ⟩ Rannas jalutanud naine: kuhu meri «kadus» ja miks sireen huilgas?

Triin Roos
, Ajakirjanik
Copy
Stroomi rand. Foto on illustreeriv.
Stroomi rand. Foto on illustreeriv. Foto: Sander Ilvest

Tallinnas Stroomi rannas jalutanud naine nägi vaatepilti, mida ta kunagi varem polnud näinud. Järsku meri «kadus» ja sai üheks taevaga. «Siin võib ära kaduda tõesti. See pole üldse naljaasi,» ütleb nähtust TikTokki video postitanud Maria. 

Maria jagab TikTokis mere ääres 11. juuni õhtupoolikul tehtud videot, kus on näha, kuidas meri ja taevas ühte sulavad. Mere poolt kostab aga sireenide huilgamist. «Mis toimub rannas?» küsib Maria videos, tõdedes, et selline olukord on ujujate ja teiste rannas viibijate jaoks väga ohtlik.

«Palun liikuge kalda poole,» ütleb merelt kostuv meeshääl.  

«Uskumatu, ma pole kunagi sellist asja näinud,» nendib Maria ja lisab, et seesugune olukord tekkis väga kiiresti. 

@mariabarulinaaa Omg, pole kunagi näinud sellist asja😳#fypシ #fyp #foryoupage ♬ original sound - Mariabarulina

Maria ütles Elu24-le, et pärast arutlesid nad tuttavatega nähtud vaatepildi üle. «Tekkis kiire kliimamuutus, soe vesi ja külm õhk tekitasid mere kohale massiivse ja paksu udu. Päästjad ajasid ujujad merest välja, sest sellise ilma korral on nad võimetud,» avaldab Maria. 

Mida ütleb G4S, kes rannavalvet korraldab? 

ASi G4S Eesti kommunikatsioonijuht Maxim Tuul selgitab Elu24-le, et kuna terve Stroomi ranna akvatoorium oli paksu udu täis, siis muutus avavees viibimine ohtlikuks.

«Sellistes oludes on oht, et supleja kaotab taju, kui kaugel ta rannajoonest on, ning seetõttu võib inimene kogemata sattuda kaldast väga kaugele. Tekkinud olukorras, kus nähtavus oli ligi tund aega alla 50 meetri, oli rannavalvuritel palju raskem ka abivajajaid märgata,» avaldab Tuul. 

«Seega otsustas G4Si Stroomi rannavalve meeskond kasutada meres asuvat kaatrit sügavama vee patrullimiseks ning hoiatas rannas külastajaid megafoni vahendusel ohtlikust olukorrast,» selgitab G4Si esindaja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles