Eestlanna rebis end CNNi päevauudiste edetabelis eriti kõrgele kohale

Annaliisa Köss
, reporter-toimetaja
Copy
Uudisteagentuur CNN.
Uudisteagentuur CNN. Foto: Shutterstock

Eesti ujuja Merle Liivand püstitas maikuus oma neljanda maailmarekordi, läbides nii-öelda merineitsilestaga ookeanis maratonidistantsi. 13. juunil rebis ta end selle saavutusega uudisteagentuuri CNN päevaedetabelis kiirete hommikuampsude rivis viiendale kohale.

USAs Floridas elavat Eesti ujujat Merle Liivandit tuntakse merineitsina, kes on aastate jooksul monolestaga ujudes püstitanud vägevaid rekordeid, samal ajal ookeanist prügi korjates.

Esmaspäeval, 13. juunil märkis Liivandi saavutusi ka uudisteagentuur CNN, valides ta päeva TOP5 edetabelis kiirete hommikuampsude rivis viiendale kohale. 

Eesti merineitsi

Eesti ujuja Merle Liivand püstitas 7. mail taas võimsa rekordi, kui ujus 42,2 kilomeetrit ajaga 11 tundi ja 54 minutit. Tegu on Liivandi neljanda Guinnessi maailmarekordiga, mis kõik on vormistatud USAs.

Ujumise ajal korjas Liivand kokku ka prügi ja pani selle enda kõrval aerutavasse süsta, et see hiljem korralikult ära visata.

Elu24-le rääkis Liivand, et see rekord oli emotsionaalselt kõige ägedam. «Mul oli nii palju toetajaid, inimesi, kes olid tunnistajad, kui ma prügi korjasin ja ujusin. Isegi laevaliiklus peatati, kuni ma sildadest mööda ujusin või nagu inimesed paadis ütlesid – mööda kimasin,» meenutas ta.

Järgmistest eesmärkidest rääkides tõdes ujuja maikuus, et plaane on meeletult palju. «Ma olen selline inimene, kes lihtsalt ei istu, suru kätt ega söö croissant'i… Üritan ennast harida!» Järgmiseks katsumuseks on ujujal enda keha tunnetada ja targalt taastuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles