Enam ei ole kaua jäänud ning kohe-kohe on käes jaanipäev! Lisaks lõkkele ning heale muusikale on jaanipäeval tähtis roll muidugi toidul, eelkõige just lihal. Selleks, et toidupoes Eesti mitmekülgsete ning ohtrate lihatoodete seast parim valik teha, kutsus Elu24 endale appi neljaliikmelise toiduhuviliste seltskonna. «Ma võtaks kaissu ka selle liha.»

Jaanipäevaks sobiva grill-liha leidmine on üks paras väljakutse, eriti kui arvestada tõsiasja, et toidupoes on ainuüksi Eesti lihatootjatelt välja pandud suur valik.

Parima söögikraami leidmiseks võttis Elu24 kampa viis Eesti lihatootjat – Nõo, Rannarootsi, Saarema lihatööstus, UVIC ja Maks & Moorits –, kelle tootevalikus leidub mitmekülgseid maitseid kõigile. Sealihast kanalihani, grilljuustust taimse lihani.

Selleks, et grill-liha oleks väärikalt küpsetatud ning toodete head omadused kõige paremini esile tuleks, tõttas Elu24-le appi restoran Argentiina. Grillmeistrid Sergei ja Oleg viskasid lihad grillile ning Sergei õpetas oma nippe ka «Armastuse maleva» Sandrile ja Mari-Liisile.

Kusjuures need, kes isutavad välismaise liha järele, saavad seda nautida just Argentiina restoranis, sest seal pakutakse vaid Lõuna-Ameerikast, Uus-Meremaalt ja Ungarist spetsiaalselt Eestisse transporditud looma- ja linnuliha. 

PARIMATEST PARIMAD

Videoseltskonnal oli mitmeid lemmikuid, näiteks Nõo kurgi-sibula broilerišašlõkk ja grilljuust, Maks & Mooritsa Buffalo grillpeekon ja Rannarootsi vasikaliha toorvorstid puravikuga. Kiideti ka Saaremaa lihatööstuse grill-liha apelsini-sinepimarinaadis.

Argentiina restorani grillmeistri Sergei lemmikud olid aga UVICi lambasooles valmistatud vorstid ning Maks & Mooritsa grillpeekon. Silmapaistev oli grillmeistri jaoks ka Rannarootsi soolakaramelli liha, mis läheks veelgi paremaks, kui sellele lisada soolakaramellist valmistatud kaste.

Kommentaarid
Copy