Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

KUUM ESINEMINE Tantsufestival lõppes mitmele tantsijale põletushaavadega: päike küttis musta lavakatte tulikuumaks

Copy
Tantsijad erakorralise meditsiini osakonnas
Tantsijad erakorralise meditsiini osakonnas Foto: Kuvatõmmis/Facebook

«Seekord ei murdnud keegi midagi, aga lahkusid lavalt II astme põletusega talla all,» kirjutab Monika Tuvi sotsiaalmeedias, kuidas üks tantsufestival lõppes mitmele tantsijale põletushaavadega.

«Karikajaht selleks korraks läbi, finaalis käisid täiskasvanud show-kajakad ehk Monika Tuvi või(s)tlejad. Mitmetele meist lõppes see kahjuks ootamatute vigastustega, kuid mis ei tapa, teeb tugevaks, ja me tantsime veel,» kirjutatakse Tantsugeeni Facebooki lehel. 

Nimelt käisid naised Tartus tantsufestivalil «Kuldne karikas». Mitme tantsija jaoks lõppes aga festival erakorralise meditsiini osakonnas. «Seekord ei murdnud keegi midagi, aga lahkusid lavalt II astme põletusega talla all, kuna ilm oli mega ja päike küttis musta lavakatte tulikuumaks,» kirjutab trupi juht Monika Tuvi oma sotsiaalmeedias tehtud postituse kommentaariumis.

Tantsijad pidid nimelt paljajalu esinema. «Teistel läks veidi leebemalt, aga mina sain tõepoolest teise astme B põletuse ja olen nüüd paar nädalat rivist väljas!» vastas lisaks üks tantsija. 

Teise B astme põletus on sügav põletus. Kahjustatud on epidermis ja derma papillaarkiht. Villid on suured, pinges, villisisu hägune ja paks. Villipõhi katkise villi korral on kahvaturoosa, valkjas, vähevalulik, kapillaarreaktsioon on negatiivne.

Märksõnad

Tagasi üles